Found

En bok som jag fått genom Netgalley är den här, Found. Det är första delen i en serie om Penny Black och jag fastnade av någon anledning för omslaget här. Det blir en recension av den i alla fall!

15749110

Titel: Found
Författare: Stacey Wallace Benefiel
Serie: Penny Black #1
Utgivningsår: 2013
Förlag: Write Free
Finns hos: Amazon US (Kindle)

Utläst: 10 augusti 2013

Handling:
Penny Black hasn’t had it easy. Just about everything you’d expect to happen to a harassed foster-kid turned junkie has happened to Penny. Add in the mysterious power to rewind time, conducting events around her, and it’s a wonder she held up on the streets for so many years. Now, at seventeen, the New Society has found her. Finally, Penny is where she belongs. But that doesn’t stop the visions, or the need to protect the victims shown to her.

Wyatt Adams is excited and intrigued when his sister Melody assigns him to be Penny’s Lookout. Being the youngest, and hopelessly ordinary in the family that created the New Society, has left Wyatt feeling like he has a lot to prove — and Penny is a big deal. She’s got abilities that surpass any he’s seen before…and pretty much every quality he looks for in a girlfriend, but no one needs to know about that, especially Penny.

Omdöme:
Den här författaren skrev tidigare trilogin om Zellie Wells, en karaktär som även dyker upp i den här boken. Därför hade det nog varit att föredra att läsa den trilogin innan jag hoppade på Found men det kunde ju inte jag veta. Av den anledningen (och ett par andra) var boken väldigt förvirrande och svår att följa med i. Vissa saker som de använde i den här världen förstod jag mig inte riktigt på och jag fick inte veta så mycket om deras egenskaper som jag hade hoppats på.

Det var också väldigt många karaktärer och jag hade svårt att hålla isär flera av dem. Vem var det egentligen som var bror med den där doktorn och vem var tillsammans med vem? Sånt grubbel tar fokus från boken och det är väl också en av anledningarna till förvirringen. För att göra det extra klurigt finns det dessutom två Zellie. Varför?

Det kunde blivit så mycket bättre och mer spännande men jag kommer tyvärr inte att fortsätta med den här serien!

Mitt betyg: 2/5

3 reaktioner till “Found

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s