Tyst

tyst

Titel: Tyst
Författare: Hannah Harrington
Utgivningsår: 2013
Förlag: Harlequin
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON | Harlequin

Tack till Harlequin för recensionsexemplaret!

Utläst: 18 augusti 2013

Handling:
Skvallriga Chelsea var en del av den populära kretsen tills den nyårsafton då hon avslöjade en hemlighet och en kille hamnade i koma på grund av att hon hade pratat för mycket. Hon avger därefter ett tysthetslöfte och som om inte det vore påfrestande nog är hela skolan emot henne. Från att ha varit en av de populära till att varje dag få torka bort ”bitch” från sitt skåp och tvätta bort ägg från sin bil undrar hon hur hon ska överleva de tre år som är kvar av high school. Under en kvarsittning träffar hon Asha och det förändrar hela hennes tillvaro.

Omdöme:
Jag kände mig lite mållös efter att ha läst ut den här boken! Den handlar om allvarliga ämnen och det här skvallret och mobbingen känner jag såväl igen från min egen skoltid. Det är svårt att förstå betydelsen av orden och skvallret om man själv inte befinner sig där.

Till en början hade jag lite svårt för Chelsea men hon blev bättre och bättre. Sam verkade vara en otroligt trevlig kille, på gränsen till kliché, och det är svårt att inte tycka om honom. Asha verkade också vara en genomsnäll karaktär men det hade vart roligt att få veta lite mer om henne. Stämningen och miljön på Rosie’s kunde jag verkligen föreställa mig, vilket var roligt. Jag funderade också en del på Chelseas mamma och hennes reaktion på tystnaden. Varför tyckte hon att det var så hemskt? Och varför hade lärarna så lätt att acceptera tystnaden om inte Chelseas egen mamma hade det?

Det är en mycket bra och tänkvärd bok som jag varmt kan rekommendera. Jag vet att Harrington skrivit ytterligare en bok och den är jag nu väldigt sugen på.

Mitt betyg: 4/5

En reaktion till “Tyst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s