En smakebit på søndag – Livet efter dig

smakebit

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Just nu läser jag bland annat ”Livet efter dig” av Jojo Moyes.

Handling:
Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans.

När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna.

Will har bestämt sig hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig.

Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.

livet_efter_dig”Ska vi göra en utflykt i eftermiddag? Vi kan ta bilen någonstans.”
Nathan hade varit borta nästan en halvtimme. Jag hade diskat några tekoppar och dragit ut på tiden så länge jag kunde. En timme till i det tysta huset, och jag skulle få spel.
Han vände sig mot mig. ”Tänkte ni på något särskilt?”
”Nej, jag vet inte. Bara en tur på landet, kanske.” Ibland brukade jag låtsas att jag var Treena. Hon är en sådan där lugn och kompetent typ och därför är det aldrig någon som bråkar med henne. Jag tyckte själv att jag lät proffsig och positiv.
”Landet”, sa han som om han faktiskt övervägde saken. ”Och vad skulle vi titta på då? Några träd? Lite himmel?”
”Jag vet inte. Vad brukar ni göra?”
”Jag brukar inte göra något alls, miss Clark. Jag kan inte göra något längre. Jag sitter. Jag nätt och jämnt existerar.”

En reaktion på ”En smakebit på søndag – Livet efter dig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s