Harry Potter och Fenixorden

harry-potter-och-fenixordernHarry Potter är som vanligt hemma hos sin morbror och moster över sommarlovet. Skillnaden är att denna sommaren har han knappt fått några nyheter eller brev från sina vänner eller trollkarlsvärlden, och när han tillsammans med sin kusin stöter på och försvarar sig mot dementorer riskerar han att bli relegerad från Hogwarts. Nu handlar det om vilka som står på Harrys sida och vilka som inte gör det. Och när kommer Voldemort att slå till?

Den här boken är inte dåligt stor och det är också en av anledningarna till att det har tagit lite att läsa ut den. Jag har haft mycket annat på gång samtidigt också men ja, nu är den utläst i alla fall och jag gillade den. Detta är faktiskt den enda boken i serien som jag har läst tidigare och förra gången älskade jag den. Det är något med Fenixorden och Dumbledores Armé som jag gillar och den hemska Umbridge gör självklart sitt till det.

Harry är ganska gnällig till en början men till viss del kan jag ha förståelse för det. Att han fortsätter gå emot Umbridge, trots bestraffningarna, förstår jag dock inte. Självklart vill han få fram sanningen men vid något tillfälle kanske han skulle tänka efter lite innan han öppnade munnen.

(SPOILER!) I den här boken dödas även en av mina favoritkaraktärer, Sirius Black. Första gången jag läste boken kom det som en chock men när jag nu visste vad jag hade att vänta kändes det mest sorgligt. Det känns som om alla i Harrys närhet försvinner och jag lider med honom. (SPOILER SLUT!)

Det är dock en spännande bok och det märks verkligen att det börjar närma sig slutstriden. Allt blir bara mörkare och mörkare! Jag gillade den inte lika mycket som förra gången jag läste den men det beror nog mest på att det tog så lång tid att läsa ut den och jag inte riktigt fokuserade.

Mitt betyg: 4/5

Originaltitel: Harry Potter and the Order of the Phoenix
Författare: J.K. Rowling
Serie: Harry Potter #5
Utgivningsår: 2004
Förlag: Tiden
Utläst: 23 mars 2014 (omläsning)
Finns hos: Adlibris | Bokia | CDON | Bokus

2 reaktioner till “Harry Potter och Fenixorden

  1. Pingback: Harry Potter och Halvblodsprinsen av J.K. Rowling | Nilmas Bokhylla
  2. Pingback: Harry Potter och Dödsrelikerna av J.K. Rowling | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s