Julklappstips till de minsta

Hej på er! Jag tänkte tipsa er om lite julklappar till de minsta barnen när det kommer till böcker. Jag har ju själv en son som blir 1 år runt jul och har därför kikat lite extra på detta.

Ett tips är att köpa pekböcker. Det är alltid roligt för barnen och det gör inte så mycket om det råkar bli dubbletter under granen eftersom de tenderar att gå sönder. Jag vill även slå ett slag för ljudböcker! Charlie har ett par stycken och får även av oss i julklapp. Det är perfekt att sätta på i bakgrunden när han ska vila på dagen eller när han somnar på kvällen. Kapitelböcker är inte heller fel då ni kan läsa dem tillsammans innan läggdags.

julklappstipsminsta

Något som står på Charlies önskelista i år är Barnkammarböckerna. Han fick en av sin gammelmormor vid namngivningen och de är verkligen superfina att samla på. Visst, han kan kanske inte ha dem just nu men tillsammans kan vi rimma, läsa ramsor och berättelser och sjunga ur dem. Även boken Astrid Lindgrens jul finns på önskelistan och där läser Astrid själv sju julberättelser. Det kan bli en fin kommande jultradition?

Har ni fler boktips så tveka inte att dela med er bland kommentarerna!

2 reaktioner till “Julklappstips till de minsta

  1. Pingback: Julklappstips till barnen | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s