Hjälp vad ska jag göra med räkorna?? av Thomas Järvheden

hjalp_vad_ska_jag_gora_med_rakorna-35545425-frntlHar du också märkt att nästan oavsett vad man googlar på kommer man förr eller senare till sajten Familjeliv? Inte att undra på kanske med tanke på att denna gigantiska mötesplats sedan starten har samlat imponerande 75 miljoner diskussionstrådar. Här diskuteras allt. Precis allt.

I boken Hjälp vad ska jag göra med räkorna?? har ståuppkomikern Thomas Järvheden samlat och kommenterat de allra mest minnesvärda trådarna. Har du någonsin funderat över vad man kan laga av räkor med ansikte, vad man gör om man ertappar sin svärmor med att stjäla eller om man kan bli avstängd från sin kvartersbutik för att man handlar för lite ja, då är detta boken för dig. 

Till en början var jag lite skeptisk till vad det här var för typ av bok men när jag såg några av sidorna inuti boken blev jag riktigt nyfiken. De flesta vet ju att man kan hitta precis vad som helst på sajten Familjeliv och med en komiker som kommenterar de mest konstiga och roliga sakerna kan det väl inte bli annat än bra? Eller?

Boken är bara på cirka 140 sidor och gick därför snabbt att läsa ut. Det var ganska blandad nivå på de olika trådarna och skämten. På en sida kunde man garva rakt ut, en annan undrade man vad det var för fel på medan en tredje inte alls var så rolig. Det hänger lite på vilken typ av humor man har men jag tyckte boken i sig var helt okej.

Min man föreslog att man kunde använda den lite som dassboken (en tråd för varje toalettbesök) och ja, det skulle nog passa. Det fungerade även utmärkt att läsa den från pärm till pärm, som jag gjorde.

Tack till Roos & Tegnér för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Thomas Järvheden
Utgivningsår: 2016
Förlag: Roos & Tegnér
Utläst: 1 april 2016
Finns hos: Adlibris | Bokus | CDON

5 reaktioner till “Hjälp vad ska jag göra med räkorna?? av Thomas Järvheden

  1. Ja, jag har ju varit nyfiken på denna. Det är en kul ide men samtidigt så kan jag tänka mig att det blir rätt blandade saker och att därför inte allt blir lika roligt hela tiden… Sen kan jag faktiskt bli lite mörkrädd på forum ibland och bara känna: ”vad är detta för människor som skriver såhär?” man kan hitta lite väl skruvade inlägg ibland alltså XO

  2. Tror att jag skulle gilla den här, men kan tänka mig att det som du säger, är lite blandat hur roligt det faktiskt är ;)

  3. Jag var inte särskilt förtjust i boken. Tyckte den kändes som ett lite billigt hastverk. Men jag håller nog med din man att den skulle passa som dassbok. Perfekt med en tråd per toabesök:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s