Bokbloggsjerka 15-18 april

God morgon fredag! Jag tänkte börja dagen med att svara på veckans bokbloggsjerka som lyder:

jerka11Hur ställer du dig till biografier, memoarer och liknande? Är det något du läser, har du någon favorit, finns det någon du skulle vilja veta mer om eller är det något som du absolut inte är intresserad av?

Jag har inga problem med att läsa biografier men jag gör det sällan. Jag är kanske inte tillräckligt intresserad av att läsa om någon annan eller så blir det helt enkelt inte av för att jag prioriterar böcker i andra genrer.

Jag vet dock att vissa av er är ganska duktiga på att läsa biografier så då kanske ni kan tipsa mig om någon som jag absolut inte får missa?

7 reaktioner till “Bokbloggsjerka 15-18 april

  1. Jag läser inte heller speciellt mycket biografier, önskar att jag läste fler :) Finns ju så många intressanta människoöden!

  2. Man måste nog ha rätt sinnestämning för att klara av vissa biografier, vissa blir man nedstämd av för att de är så hemska men de flesta memoarer/biografier handlar antingen om hur bra folk är eller hur dåligt de har haft det eller hur bra de är trots sin dåliga uppväxt…. Lite deprimerande hur som helst. Tror det är därför jag gärna läser om barn/ungdomars hemska öden så jag kan förstå människor ännu bättre när jag jobbar inom vården-

  3. Man måste ju hitta nån som lockar en :). Min absoluta favorit är Vild av Cheryl Strayed. Köpte den på förra årets bokrea efter att en kollega pratat lite om den och det är jag glad för att jag gjorde! :)

  4. Jag läser biografier i perioder. Gav mina favorittips på min blogg men just nu är jag sugen på att köpa upp mig på lite biografier om skådisar jag gillar (är lite insnöad på gammal stumfilm) så skulle gärna kolla upp mer av mina favoritskådisars liv. Så det är ett tips. Att fundera över kändisar du är nyfiken på och se om det finns någon biografi om dem :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s