En smakebit på søndag – Bettys värld

Den norska bokbloggaren “Flukten fra virkeligheten” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Jag läser just nu bland annat Bettys Värld av Marie-Louise Marc.

Handling:
Betty Svan är kärleksreporter på det glossiga magasinet Gala. Trots en galen chef trivs hon med sitt jobb som landets flitigaste relationsjournalist. Dessutom har hon precis inlett en passionerad relation med Dan, en säljare på en golftidning på samma förlag. Sommaren närmar sig, Stockholm blir allt varmare och livet leker. Eller? Snart börjar mörka moln täcka Bettys himmel. Dan visar sig vara en otrogen skit, det skvallras om nedskärningar på arbetsplatsen, Bettys mamma blir allt sjukare på hemmet där hon bor, och Betty både saknar och oroar sig över sina utflugna, vuxna barn.

Samtidigt uppstår pirriga känslor mellan Betty och hennes granne Henrik, en godhjärtad psykiatriker som bor i samma hus. Men kan en läkare verkligen bli kär i en skvallerskribent? Och kommer Betty ens våga öppna sig för kärlek igen?

Utan att ta av mig skorna gick jag raka vägen in i vardagsrummet och sjönk ner i soffan. Jag sträckte mig efter fjärrkontrollen till teven. Jag behövde lite distraktion. Pang pang – en polis i Los Angeles polisdistrikt sköts och föll ihop död. Jag zappade hastigt vidare. Tjopp, tjopp – en seriemördare avlägsnade kroppsdelar från sitt offer med vettlös uppfinningsrikedom. Illa berörd zappade jag vidare och hamnade mitt i en repris av ett dejtingprogram där alla deltagare såg ut som Isabelle Lindberg. Hon var en klon av sin tid. Men hellre formstöpta blondiner och unga män med sinnrika tatueringar än våld och mord. Fast helst ville jag ha kärlek och romantik. Jane Austen, återuppstå, kom hit, du behövs!
En begynnande huvudvärk letade sig upp från nacken till bakhuvudet. Jag lutade mig mot den pösiga soffkudden och tänkte på mamma i sjukhussängen. Dan, på ett lyxhotell i Dubai, kändes just nu väldigt långt borta. Och samtidigt molade det olustigt i mellangärdet. Att han inte ens hade försökt att ringa… Men det var väl inte hela världen, i morgon skulle han ju äntligen komma hem.

11 reaktioner till “En smakebit på søndag – Bettys värld

  1. Har nog inte hört talas om den här. Men självklart kan en läkare bli kär i en skvallerskribent :)

  2. Tack för smakbiten, den boken lät ju som något jag skulle kunna tänka mig.

  3. Det hørtes ut som en fin kjærlighetsfortelling :-) Av og til er det alt vi trenger.
    Ha en riktig fin ny uke!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s