Helgfrågan v.37

God morgon på er! Ja, det blir faktiskt god morgon för mig eftersom jag jobbat, kom hem runt 8 och sov sedan ett par timmar. Jag tänkte i alla fall att jag skulle besvara veckans helgfråga som Mia håller i.

Vad gillar du för bokligt event?

Jag går nästan bara på ett event som har med böcker att göra och det är Bokmässan. Jag längtar och planerar ganska långt i förväg men när jag väl är där undrar jag ofta vad jag gör där med tanke på hur mycket folk det är och egentligen inte alls mycket ”specialpriser”, tyvärr. Det blir lite som med Gekås. Jag kan skriva inköpslistor och vara lite halvpepp men väl där ångrar jag mig ganska snabbt.

Bonusfråga: Vilket yrke skulle du välja om du bestämde dig för sadla om?

Oj, det här är ju ganska aktuellt för mig nu och det finns flera vägar jag kan tänka mig att gå. Jag är intresserad av statsvetenskap, jag var bra i ekonomiämnena i gymnasiet och jag är nyfiken på sjuksköterska men vem vet hur det hela slutar. Just nu håller jag i alla fall på att läser till nödvändiga ämnen och ska även skriva högskoleprovet senare i höst. För den som inte vet jobbar jag idag som undersköterska på gyn- och palliativa avdelningen.

13 reaktioner till “Helgfrågan v.37

  1. Jag studerade ekonomi några år när jag var yngre, men det blev aldrig av att jag arbetade inom området. Gick tillbaka till elektronikindustrin igen efter studierna.

  2. Ibland är känslan av bokmässan nog viktigare än att vara där. Jag jobbar ju i skolan och tycker att torsdags och fredagsseminarierna är otroligt intressanta. Någon gång ska jag få min rektor att godkänna en resa dit. Någon gång alltså.

  3. Att arbeta på en palliativ avdelning måste vara väldigt mentalt påfrestande, med så mycket smärta och ångest som jag antar att många mår väldigt dåligt av i det skedet. Starkt av dig att orka med det. Men man kanske bara orkar under en period, innan det blir för mycket?

    1. Svar till anettejuhlin:

      Jo, det kan vara lite jobbigt emellanåt men jag är mest på gyn så tycker de väger upp varandra ganska bra :)

  4. Jag ser också fram emot bokmässan! :) För första gången ska jag vara där i mer än en dag, så jag hoppas att jag kan ta det lite lugnare än den senaste gången :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s