En rumpa att dö för av Nina E. Grøntvedt

Pauline går i högstadiet, men känner sig mognare än alla andra i klassen. Hon drömmer om att bli filmregissör, fast det har hon inte sagt till någon. En dag får klassen besök av en äkta skådespelare, som ska hjälpa dem att sätta upp en pjäs. Pauline kommer på en fantastisk idé: Hon ska göra en dokumentärfilm om projektet! Samtidigt som filmen börjar ta form, blir Pauline mer och mer förälskad i Ingvar, som skådespelaren heter. Han är så snygg! Så istället för att filma sina klasskompisar, filmar Pauline honom …

Jag vet inte vad det är med mig och ungdomsböcker just nu. Antingen så hittar jag helt enkelt fel böcker, eller så har jag tröttnat på genren. Fantasy och sci-fi går ju bra men just när det kommer till contemporary blir jag så trött och jag ska försöka förklara varför.

Den här boken handlar ju om en ganska naiv högstadietjej som blivit kär i en kille som är mer än tio år äldre. Jag känner igen mig väldigt väl i detta och det är kanske där mitt problem ligger. Jag vet hur jag själv var, vad jag själv gjorde i den åldern och såhär i efterhand är det bara pinsamt och jobbigt att tänka på. Dessutom har jag ju växt något otroligt sedan den perioden i livet och ligger inte alls på samma våglängd som Pauline, vilket i och för sig är vanligt när det gäller ungdomsböcker men inte mindre irriterande för det. Jag retar mig så på Paulines beteende och ibland även minst lika mycket på hennes omgivning.

Jag är dock inte rakt igenom negativ till boken utan jag tycker att Grøntvedt skriver bra och har bra kapitelindelningar. Det går snabbt att läsa boken och den har ett bra flow. Kapitlen är lagom långa för den här typen av bok och innan man vet ordet av är den slut. MEN den passade inte mig, tyvärr.

Tack till Gilla Böcker för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 2/5

Författare: Nina E. Grøntvedt
Utgivningsår: 2017
Förlag: Gilla Böcker
Läst färdigt: 4 oktober 2017
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s