Julkalendern 2017 – Lucka 3

Så var det söndag igen och idag blir det två tävlingar, dels denna men också en adventstävling. I dagens lucka hittar vi ett härligt pocketpaket från Pocketförlaget. Det består av tre olika böcker på temat deckare och har alla blivit utgivna 2016-2017.

Snöleoparden är den första boken i Mikael Köhler Larssons thrillerserie som utspelar sig på Franska Rivieran. Fartblinda är en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden, delvis inspirerad av verkligheten. Den osynlige väktaren är den första delen i en ny, hyllad kriminaltrilogi av den spanska författaren Dolores Redondo. Serien har sålt i en miljon exemplar bara i Spanien. Boken är översatt till ett 30-tal språk och har även filmatiserats.

Tävlingsregler
– Om du fick välja EN bok att ta med dig till en öde ö – vilken skulle det vara? Motivera kort ditt svar och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS EMELIE O!

37 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Lucka 3

 1. Det skulle väl vara Bibeln då. Det känns som en bok jag skulle försöka läsa, läsa och läsa utan att ta mig igenom, alltså ett evighetsprojekt. Sen kanske jag dör av tristess på köpet men det är en annan femma ;)

 2. Kanske en Bibel massor av äventyr och hemskheter.
  ( Kan ju inte säga som föregående Överlevnadshandbok är ett mycket bra svar.)

 3. Måste välja en … Snöleoparden hade passat perfekt nästa gång jag reser till Island. Det hörs på namnet 🙂 Men får jag välja fritt hade Eddan ihop med en parlör på isländska varit en härlig litterär utmaning. Eller en svensk översättning … 😉

 4. Den vackraste saga jag känner – Bröderna Lejonhjärta av Astrid. Tröttnar aldrig på den 🙂

 5. Det skulle bli boken Sommaren med Skipper av Jack Bickham.
  Ganska okänd bok som var med i Det bästas bokval när jag var liten.
  Det var den första bok som jag kommer ihåg att jag grät när jag läste den. Den handlar om en liten pojke som får en blind schäfervalp och den räddar livet på honom men dör själv.
  Så sorglig! Efter den boken villa jag ha en egen schäfer och det är numera min favoritras. Har min trettonde schäfer nu.
  Så tack vare vad den boken betytt för mig skulle den få följa med mig på en öde ö.
  Ha en fin dag!
  Mvh
  Malin Svensk Björck
  gizmobus@hotmail.com

 6. Åh, en öde ö så man får läsa ifred, vad härligt! Jag skulle ta med Uprooted av Naomi Novik, för den tål att läsas flera gånger. (Får man ta med en hängmatta?)

 7. Vren – de glömda rummen skulle jag ta med eftersom jag kan läsa om den hur många gånger som helst och fortfarande njuta av historien!

 8. Tror jag skulle ta med mig en riktig tegelsten så har jag något att ägna mig åt. Valet skulle nog bli The complete Sherlock Holmes, då kanske jag äntligen skulle komma mig för att läsa böckerna om honom.

 9. En bok med roliga historier. Blir det tråkigt är det bara att läsa en kul vits.

 10. Om jag bara får ta med mig en bok hade jag valt en riktigt tjock en. Tänker även att den kan få vara lite svår att ta sig igenom, så det tar längre tid. Så en av de ryska klassikerna vore kanske att föredra. Tänker typ Idioten eller Brott och straff av Dostojevskij. Det absolut bästa hade ju varit att hitta en samlingsvolym med alla hans böcker 😉

 11. Jag hade tagit med mig Överlevnadshandboken av John Wiseman. Anledning? Där finns en hel massa bra tips för att kunna överleva!

 12. Jag skulle ta med mig Lev Tolstojs bok Krig och fred! Perfekt läsning på en öde ö.

 13. En dagbok, så ifall någon hittar mig så får de veta min historia eller om jag har dött på kuppen. Skulle också vara bra att kunna skriva ner grejer man kommer på under tiden som är nödvändiga för överlevnad 🙂

 14. Jag hade valt Korallön av Robert Michael Ballantyne. Den boken läste mamma för mig och min syster när vi var barn och jag minns den och läsningen med kärlek. Korallön hade varit bra sällskap och samtidigt gett mig lite tips hur jag kan klara allt det praktiska i att överleva på en öde ö!

 15. Oj vilken svår fråga! Men jag tror att jag skulle välja ”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar” av Lucy Dillon. Den boken gör mig alltid på gott humör, hundälskare som jag är ❤

 16. Hanna Hellquists bok en tryckare på blue moon bar! Så härlig bok med både humor och allvar!

 17. En samlingsvolym med Sagan om Ringen trilogin. Dels så är böckerna väldigt, väldigt bra. Man tröttnar aldrig på dem sedan så blir det ju en rätt så rejäl lunta att ta sig igenom också.

 18. Jag hade definitivt tagit med mig Harry Potter och Fenixorden. Dels är det min absoluta favoritbok i Harry Potter-serien och sedan är det också den längsta. 1008 sidor så det tar nog sin lilla tid att ta sig igenom om jag minns rätt. Har läst den så många gånger men tröttnar aldrig. Det är något alldeles magiskt med Harry Potter och det skulle vara den boken som skulle kunna förflytta mig från tid och rum till en fantastisk plats. Dessutom upptäcker jag ständigt nya detaljer så det skulle nog kunna hålla mig bunden ett bra tag.

 19. Bear Grylls – A survival guide for life. Både bra just på den öde ön och himla inspirerande resten av livet, bläddrar i den ofta!

 20. För att överleva på den där ön skulle jag ta med mig ”Överlevnadsguiden : 300 sätt att klara allt från att göra upp eld till att överleva en krokodilattack” och hoppas på att slippa ha nytta av krokodilattack delen :)

 21. Jag skulle välja någon bok av David Eddings. Älskar fantasy och på en öde ö kanske man åtminstone skulle kunna drömma sig bort till en annan plats för en stund.

 22. Jag skulle tagit med boken Born to run av Christopher McDougall, för att den handlar om löpning i fantastiska miljöer, vilket gör att man verkligen drömmer sig bort och får en sådan otrolig motivation till löpning!

 23. Fågeln som vrider upp världen av Hakuri, så himla fin att läsa i sin ensamhet på en öde ö.

 24. Eftersom jag inte är så bra på att klara mig helt själv ute i ingenstans så skulle jag såklart ta med ”överlevnadshandboken”, med lite tur skulle jag klara mig så länge så jag blev räddad, sen skulle jag återgå till mina vanliga deckare/biografier 🙂

 25. Jag skulle ta med mig boken om Raul Wallenberg ett rum står och väntar på dig. Intressant, tjock och massa fakta vilket gör att det tar tid att gå igenom alla fotnoter som hör till denna boken. Dessutom blir jag allmänbildad på köpet.

 26. Jag skulle välja att ta med ”Och varje morgon blir vägen hem längre och längre” av Fredrik Backman. Grep riktigt tag i mig, en fantastisk bok!

 27. Det finns otroligt många böcker, men skulle jag hamna på en öde ö, så skulle nog inte direkt prio ett vara att slå mig ner för att läsa en bok. Utan målet skulle troligtvis vara att försöka ta mig därifrån på snabbast och bästa möjliga sätt. Det hade då varit riktigt bra med en överlevnadshandbok, exempelvis Vildmark : en överlevnadshandbok i nordliga skogar av Ray Mears, Lars Fält.
  Kram Sanna

 28. Till en öde ö skulle jag ta med mig en överlevnadsbok och inte den som Pippi hade där man krävde en yxa utan någon annan som inte kräver några redskap.

 29. Jag var faktiskt på vippen att svara en Dagbok så att man kan skriva ner det so händer och skapa en egen bok att läsa framöver. För annars måste det ju vara en bok som man vill läsa om och om igen.. Och så skulle jag säga att det får bli Emil i Lönneberga. Den är så mysig och trevlig med härliga bilder så jag läser gärna i den lite då och då så den skulle passa mig bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s