Julkalendern 2017 – Första advent

Då kör vi igång med adventsluckorna också och denna första advent kan ni vinna ett litet paket från Tukan Förlag och NoNa. Paketet innehåller Med askan i väskan, En gammaldags jul samt Julens stora pysselbok, som innehåller massor av underhållande och utmanande pyssel. Pysselboken är rekommenderad mellan 6-9 år och hela paketet blir således perfekt för hela familjen i jul- och mellandagarna.

Om Med askan i väskan
Varje sommar gör Jelle en cykeltur med sin far, den berömde nederländske essäisten och språkvirtuosen Hugo Brandt Corstius. Turerna varar aldrig mer än två dagar, för längre än så står de inte ut med varandra. Men den här gången får Jelle cykla själv … med sin fars aska i väskan. Och han cyklar långt hela vägen till Medelhavet.

Under sin 162 mil långa, strapatsrika färd försöker Jelle förstå sin far. Hugo Brandt Corstius var, minst sagt, excentrisk  både som förälder och person. Han skrev under fler än 60 pseudonymer, ansåg sig ha uppfunnit såväl mikrovågsugnen som internet, och om han inte orkade svara på en fråga ropade han Pirelli!

Om En gammaldags jul (läsålder 3-6 år)
Stackars Herman! Har har fått vattkoppor precis före jul. Just när alla har som mest att göra. Alla vuxna har förstås fullt upp, men som tur är finns det en som har tid för Herman: Lilla-Mormor.

Lilla-Mormor är egentligen Hermans mammas mormor och hans allra bästa vän. De är båda överens om att julen är en högtid man inte slarvar med! Så tillsammans förbereder de en jul helt i sin egen smak en riktigt gammaldags jul!

Tävlingsregler
– Motivera kort varför just du ska vinna dessa böcker. Glöm ej att ange en giltig e-postadress.
Tävlingen avslutas den 10/12 kl. 23.59.
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS SARA!

36 reaktioner till “Julkalendern 2017 – Första advent

 1. Skulle vilja ge min otroliga dotter en sån där jul som min mamma gav mig. Mamma sa alltld att vi var rika, vi hade inga pengar men all kärlek i världen och det var inte allla som hade sån tur

 2. Det skulle vara så glädjande för min dotter att få njuta av dessa böcker under julen 😍🙏❤️

 3. Åh så mysig vinst!
  Min stora tjej har en aktivitetskalender i år, ett paket varje dag som är relaterat till det vi ska göra. Jag har dock inte fixat alla paket än, utan tänkte göra det lite efterhand för att kunna anpassa mig efter väder osv. Men tänk vad perfekt det hade varit med denna vinsten, den hade hjälp mig med två av dagarna. Bok=bygga en koja inomhus och läsa en julbok. Pysselbok= pyssla tillsammans i den.

  Carro68@live.se

 4. De här böckerna skulle passa min familj perfekt. Vi gillar julberättelser och pyssel och sen skulle mamman bli glad för lite egen jullovsläsning!

 5. Det hade varit kul att vinna detta så jag kan pyssla med alla mina syskonbarn nu i jul.

 6. Pysselboken vill jag gärna vinna, eftersom jag är en sån julkär kvinna.
  De andra två böckerna ska slås in som julklappar. Då blir det min mamma och brorson som av glädje hakorna tappar.

 7. Skulle passa perfekt för att roa rastlösa barn och en lässugen mamma på jullovet.

 8. Härlig läsning för oss alla i familjen 6, 11, 13, 16 och 2x 40+ Vill njuta och mysa i mellandagarna.

 9. Med askan i väskan tycker jag verkar lockande med både humor och allvar i ett tunt format så den skulle jag behålla själv. En gammaldags jul skulle jag läsa högt för barnen och pyssla skulle vi förstås göra tillsammans.

 10. Jag skulle så gärna vilja göra en gammaldags jul i år, hoppas Herman och Lilla-mormor kunde få hjälpa mig!

 11. Försöker få min bonusdotter på snart 11 år att läsa mer då hon har väldigt svårt för det. Tror hon skulle gilla med askan i väskan och skulle förhoppningsvis bli motiverad att läsa den tillsammans med mig. Dom andra skulle ju bli perfekt till mina små på 2,5 och 4 år 🙂

 12. Vi gillar julen och vi gillar böcker – den här vinsten är perfekt! Speciellt eftersom dottern också kan ta del av den ❤

 13. ¨Då min bror är dålig på att ge sin dotter böcker, hade jag velat vinna detta till min brors dotter då jag själv tycker böcker är det bästa som finns så vill jag visa henne magin med böcker och alla fantastiska världar hon kan besöka

 14. För att man kan inget bättre få i julklapp än en gåva full av ord och fantasi!

 15. Vilken fin vinst som hela min familj kommer ha glädje av om jag vann ❤

 16. Det här bokpaketet skulle jag vilja ge till en av mina svägerskor. Hon och hennes familj älskar böcker och att läsa men har inte alltid pengar att köpa böcker för. De skulle verkligen bli glada!

 17. Jag har tre söner i åldrarna 4-8 år så detta vore perfekt som en upplevelse att dela för far och son när vi läser på kvällarna.

 18. Min mamma barnens mormor är död sedan tre år och jag tror de skulle gilla att höra om en mormor och kanske fråga om sina mormor och låta mig berätta om mormor så att de får reda på mer om henne för de var så små när hon dog

 19. Sonen är i en läsperiod och slukar böcker, och jag blir motiverar att läsa när jag ser honom läsa i den takten han läser. Med detta skulle vi kunna sitta båda två i varsitt hörn i soffan och läsa en bok, så mysigt.

 20. 7-åriga sonen tragglar tappert med läsandet och han älskar verkligen att läsa för lillasyster så En gammaldags jul skulle ge honom precis den rätta utmaningen och samtidigt vara glädjefyllt. Dessutom är han pysseltokig och själv kan jag inte få nog av böcker så detta paket skulle verkligen komma till användning hos oss.

 21. Mina fyra barn slukar opp bocker som det vore godis….vi har ingen t.v. i huset så bocker är så bra! God jul på er…

 22. Åh det här paketet hade ju varit perfekt för hela familjen! Pappa hade tyckt om boken ”Med askan i väskan” (och jag med faktiskt) och min lilla skatt hade tyckt om de andra böckerna! Så en perfekt december present till oss alla.
  Det är värt ett litet julrim tycker jag:
  I väntan på tomten vi pysslar och läser
  Både tyst och högt medan bullarna jäser
  Med detta paket skulle vi alla det mysigt få
  Så när tomten kommer skulle vi riktigt bra må!
  Glad första advent på er allihopa!

 23. Vi är en bokälskande familj, både vuxna och två barn. Skulle bli ett julpaket som passar oss alla fyra!

 24. Åh, vilken trevlig paketvinst! :-) Har ingen av dessa böcker, men dom verkar intressanta på olika sett. Vi skall till min bror och hans familj i jul, så det passar bra med jul- och pysselböcker för barn. Kvalitetstid med dessa fyra är guld värd. :-) Sedan önskar jag själv att läsa romanen, kanske med en stor kopp te och en filt i favoritfåtöljen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s