En smakebit på søndag – Bridget Jones Dagbok

Den norska bokbloggaren “Betraktninger” har varje söndag en rolig liten utmaning där man ska skriva ner en liten smakbit av boken man läser för tillfället. Jag läser just nu Bridget Jones Dagbok av Helen Fielding.

Handling:
Du är inte ensam om att oroa dig för baddräktsfiguren, falla för skitstövlar, äta för mycket choklad och dricka för mycket vin. Bridget Jones gör det också. I årets (1998) mest omtalade dagbok berättar Bridget om livet som 30-årig singeltjej i London. Om helvetet att aldrig hitta den rätte, eländet när hon väl träffar Honom, kampen att nå idealvikten, duster med besvärliga chefer, vänner hon inte skulle överleva utan. Ja, livet är ett elände; men härligt roligt i alla fall! 

Söndag 19 mars
58,5 kg, alkohol 3 enheter, cigarretter 10, kalorier 2465 (fast med choklad).
Hurra! Helt nytt perspektiv på födelsedagen. Pratat med Jude om en bok som hon har läst om festceremonier och övergångsritualer i primitiva kulturer och känner mig glad och lugn.
Inser att det är ytligt och fel att anse att lägenheten för liten för 19 personer samt att inte gitta laga mat hela födelsedagen utan hellre vilja klä upp mig och bli bjuden på guldkrog av sexgud med jättelikt kreditkort i platina. Ska i stället betrakta vännerna som stor varm afrikansk (eller ev. turkisk) storfamilj.

En reaktion till “En smakebit på søndag – Bridget Jones Dagbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s