Ernst och Gudrun – Dunder och brak av Rikard Ask och Tove Berggren

Har du önskat dig något väldigt mycket någon gång? Ett husdjur, en leksak, ett spel? Har det hänt att du fått ett paket och varit säker på att det var precis det du ville ha? Det hände Gudrun dagen före julafton. Paketet hon fick var stort. Jättestort. Men när hon öppnade var det inte alls vad hon önskade. Det var något helt annat …

Vad gör man egentligen när man får en julklapp som man inte alls har önskat sig? När man har längtat, väntat och sett fram emot julklappen med stort J, och så är det något annat? Man vill ju absolut inte vara otacksam men samtidigt så var det ju inte det man önskade sig. Författarna till den här boken tar upp detta lilla dilemma på ett bra och smart sätt, precis som det förmodligen känns hos barn och vuxna.

Vi får återigen möta vännerna Gudrun och Ernst och självklart dyker även Arnold upp på ett hörn. Karaktärerna ges inte så mycket djup men samtidigt är det barnböcker och de ska vara korta, vilket inte ger så mycket utrymme för utsvävningar. Jag gillar illustrationerna och mängden text känns lagom för åldersgruppen som boken är tänkt till. Boken har också en komisk ton som uppskattas.

Dessa böcker om Gudrun och Ernst är lite mysiga och jag ser fram emot att se om de är något för mina barn senare. Jag hoppas också att det kommer ut fler böcker i serien så man som läsare får följa med på fler spännande upptåg.

Tack till Willa Holma Förlag för recensionsexemplar!

Mitt betyg: 3/5

Författare: Rikard Ask och Tove Berggren
Illustratör: Jutta Falkengren
Utgivningsår: 2018
Förlag: Willa Holma Förlag
Utläst: 17 december 2018
Finns hos: Adlibris | Bokus

En reaktion till “Ernst och Gudrun – Dunder och brak av Rikard Ask och Tove Berggren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s