Hej alla monster! av Jenny Bergman och Alexander Jansson

Det kan verka som om pojken och hans mamma är alldeles vanliga. Men när barnet får bestämma går de på nattliga monsterpromenader. Då lurar vargar och spöken lurar i skogen, och till och med mamma blir elak. Blir allt FÖR läskigt går det ju att springa hem. Så länge man springer snabbt, så att ingen får tag i en …

Jenny Bergman skriver på ett alldeles särskilt sätt, lite poetiskt. Jag personligen har lite svårt för det när jag läser högt för barnen men de verkar inte reagera på det själva. Den här boken har jag främst läst för femåringen då treåringen tyckte att den såg läskig ut med alla monster på framsidan men det är ju såklart olika från barn till barn. Den listas i alla fall som bok till 3-6 år.

Jag älskar illustrationerna och det känns helt magiskt att bläddra igenom boken. Det finns små detaljer lite här och var som barnen kan lägga märke till och det finns mycket att prata om längs vägen. Historien i sig är lite småläskig och spänningen byggs upp successivt, vilket är roligt för mig som förälder.

Vi har ett litet projekt nu som går ut på att läsa lite läskiga böcker inför Halloween och den här passade perfekt till ändamålet! Den är lite lagom läskig och innehåller monster av olika slag. Se bara till att barnen inte blir för rädda.

Tack till Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret!

Författare: Jenny Bergman
Illustratör: Alexander Jansson
Utgivningsår: 2019
Förlag: Bonnier Carlsen
Utläst: 18 september 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

En reaktion till “Hej alla monster! av Jenny Bergman och Alexander Jansson

  1. Pingback: Skräckvecka: Hej alla monster! och något mer om skräck i bilderböcker – Eli läser och skriver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s