Vem vill leka med Zigge? av Charlotte Cederlund och Maya Jönsson

Zigge har tråkigt. Pappa och bebissyster ska handla. Zigge fantiserar om hur det är att handla. Grannens pudel ska till frisören, även det väcker Zigges fantasi. Efter en stund får han så tråkigt att han börjar vanka runt i trädgården. Han halkar till på trampbilen, hamnar på en annan leksak och plötsligt springer han runt i en rolig bana.

Den här söta lilla boken handlar om en hund som helt enkelt har tråkigt, Zigge. Zigge försöker med både det ena och det andra för att hitta på något men det går helt enkelt inte. Inte är det någon som vill leka heller.

Jag tycker att temat är bra. Min mamma säger ofta att barnen nu för tiden måste lära sig att ha tråkigt, precis som jag själv hade ibland när jag var liten. Den här boken går dock steget längre eftersom Zigge till slut hittar något att göra men att det då kan inspirera barnen till att det kanske inte krävs så mycket för att faktiskt ha roligt.

Maya Jönssons illustrationer faller inte mig riktigt i smaken men det är fina färger och barnen gillar det. Det är huvudsaken. Boken passar barn mellan 0-3 år och det är alltså främst med min treåring jag har läst denna.

Tack till Bokförlaget Opal för recensionsexemplaret!

Författare: Charlotte Cederlund
Illustratör: Maya Jönsson
Utgivningsår: 2019
Förlag: Bokförlaget Opal
Utläst: 18 september 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s