Detektiv Långöra och Bonkostölden av Andreas & Emma Svalander

På utsidan är Holger en helt vanlig kanin, men han är olycklig. Han vet att han inom sig har en privatdetektiv, men hur ska han släppa ut honom? Kan en kanin verkligen vara detektiv? I närheten finns det en stor marina och det är Holgers favoritplats i hela världen, på marinan kan allt hända. Marinans restaurang drivs av Holgers bästa vän Nisse och en dag när Holger hälsar på öppnar sig nya möjligheter. Holger får låna den gamla städskrubben och börjar genast inreda sitt deckarkontor. Den största båten på marinan ägs av direktör Oxelsvans. Under de senaste veckorna har både mat och den exklusiva drycken Bonko spårlöst försvunnit. Det har varit påfrestande veckor för direktören som varje helg tar med sig sina vänner ut på sjön. Det dröjer inte länge förrän direktör Oxelsvans, knackar på dörren till deckarkontoret och ber om hjälp.

Det jag har läst tidigare av Svalander blev jag positivt överraskad av och jag hade bra vibbar kring den här boken också men det höll inte riktigt hela vägen. Det är en lustig, spännande historia och jag tror absolut att många barn skulle fastna för den men mina barn var inte riktigt i rätt målgrupp.

Boken innehåller dels väldigt mycket text men också ganska enkla bilder som inte triggar barnens fantasi så mycket som jag hade velat. Charlie hinner tröttna innan man vänder blad och det är ju synd för jag vet att han hade gillat berättelsen om den bara var lite kortare eller utspridd på fler sidor.

Jag är ändå glad att ha läst den och är även väldigt nyfiken på vad det här paret kan hitta på i framtiden!

Tack till Emmagjort för recensionsexemplaret!

Författare: Andreas Svalander
Illustratör: Emma Svalander
Utgivningsår: 2019
Förlag: Emmagjort
Utläst: 5 november 2019
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s