Augustpriset 2019

Igår presenterades vinnarna av Augustpriset 2019 och ni är förmodligen flera som redan läst om den här nyheten men för er som inte vet så tänkte jag skriva lite kort kring vinnarna. Priset består av tre kategorier; årets svenska skönlitterära bok, årets svenska fackbok samt årets svenska barn- och ungdomsbok.

Årets svenska skönlitterära bok vanns av Osebol av Marit Kapla. Årets svenska fackbok blev Ålevangeliet – Berättelsen om världens mest gåtfulla fisk av Patrik Svensson och priset för årets svenska barn- och ungdomsbok gick till Vänta på vind av Oskar Kroon. Dessutom tog Emma-Karin Rehnman hem Lilla Augustpriset med sin bok En ospelad fiol.

Ålevangeliet har jag sett lite här och var, och även hört talas om, men de andra titlarna är helt nya för mig. Jag hade dålig koll överlag på de nominerade till Augustpriset i år men vem vet, jag kanske kan hitta någon godbit eller två. Vänta på vind blev jag i alla fall väldigt nyfiken på så den ska jag se om jag inte kan läsa för barnen.

Stort grattis säger jag till vinnarna!

Emma-Karin Rehnman, Patrik Svensson, Oskar Kroon och Marit Kapla. Foto: Sören Andersson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s