Smakebit på søndag: Väg 9

En smakebit på søndag drivs växelvis av de norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger. Varje söndag väljer vi ut en smakbit ur boken vi läser och delar med oss av det till er andra. Ett smart sätt att få veta vad andra läser och få boktips. Just nu läser jag bland annat ”Cold Case: Väg 9” av Tina Frennstedt.

Handling:
En kontroversiell konstnärinna hittas död vid Stenshuvud fyr på långfredagsmorgon. I anslutning till liket upptäcker man en märklig lera som visar sig vara identisk med den som fanns på brottsplatsen utanför Ystad där den unge pianisten Max Lund mördades för 15 år sedan. När kriminalinspektör Tess Hjalmarsson, även kallad supersnuten, tillsammans med kollegan Marie Erling tittar närmare på fallen hittar hon inga uppenbara kopplingar mellan offren men nyheten startar en kedja av dramatiska händelser på Österlen. Samtidigt börjar en tvåbarnsmamma misstänka att hennes man inte är den hon trodde att han var.

Han hade aldrig träffat någon mer tjurskallig och fyrkantig typ än Björn. Inte undra på att han inte hade en enda vän på hela skolan. Som om han, med några dagar kvar till uppspelningen och efter alla timmar vid pianot, skulle byta nummer för Björns skull. Han fick nog ta och prata med någon av lärarna ändå.
Det var milt och friskt ute, träden hade precis börjat skifta i gult. Pågatåget mot Ystad skulle gå först om tio minuter. Max bar upp cykeln på perrongen och satte sig ner på bänken och väntade.
Efter en stund hörde han på ljudet från rälsen att det lila tåget närmade sig. Det rullade in på stationen och Max reste sig upp.
När han kommit in och dörrarna gled igen såg han ut genom fönstret. På perrongen stod Björn och stirrade in i vagnen efter honom.

En reaktion till “Smakebit på søndag: Väg 9

  1. Jag har hennes första oläst i hyllan. Om jag gillar den när jag väl läser den så lär det väl bli denna också 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s