Sagan om den underbara familjen Kanin och Rymdskeppet av Jonna Björnstjerna

Det är en underbart vacker och stjärnklar kväll i Sagoskogen. Hela familjen Kanin har tagit sig upp på observatorieberget för att titta på stjärnor och planeter. Lillebror Kanin älskar allt som finns i rymden. Månen är så rund och fin i teleskopet. Men vänta! Är det verkligen månen som sakta närmar sig Sagoskogen och Lillebrors teleskop…?

Precis som de tidigare böckerna vi har läst av Jonna Björnstjerna är Rymdskeppet full av härliga illustrationer. Det är mycket detaljer, mycket skojigheter och en hel massa fantasi – precis vad man är ute efter i en bilderbok tycker jag.

Berättelsen i sig är spännande och barnen snappar snabbt upp det här med rymdvarelser, vilket ger en extra diskussion om dessa och rymden i sin helhet. Vad finns egentligen där och finns det liv på andra planeter? Samtidigt finns det en möjlighet till diskussion om saker som inte är okej. Man skrattar inte åt andra som har livlig fantasi, och man tar inte heller saker från andra exempelvis.

Överlag var det en bra bok och som vanligt är jag imponerad av Jonna Björnstjerna. Barnen uppskattar dessutom boken lika mycket som jag, vilket jag såklart blir glad över eftersom det är jag som får läsa boken för dem. Win win!

Tack till Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret!

Författare och illustratör: Jonna Björnstjerna
Serie: Familjen Kanin #7
Utgivningsår: 2020
Förlag: Bonnier Carlsen
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s