LasseMajas sommarlovsbok: Blåbärsmatchen av Martin Widmark

Ett måste på resan och i hängmattan – ingen sommar utan årets sommarlovsbok! Alltid massor av roliga sommarlovspyssel och en nyskriven novell om LasseMajas detektivbyrå. Det är dags för Vallebys årliga blåbärsmatch. Lasse, Maja och alla de knasiga invånarna i Valleby ska tävla om vem som kan plocka flest blåbär. Kan du gissa vem som vinner?

I boken hittar du och dina kompisar dessutom en massa kul pyssel och tips på aktiviteter, lekar och spel. Som vanligt bjuder Dino och Sara från caféet i Valleby på ett gott recept, du får lära dig att rita karaktärerna från böckerna, spana efter tjuvar, och testa dina Vallebykunskaper i en utmanande frågesport. Boken som håller hela sommaren!

LasseMaja går varm här hemma, och sonen har nog lyssnat och läst varenda bok i serien. Därför passade den här boken så himla bra! Den innehåller ju inte bara en berättelse utan även en massa annat smått och gott som man kan sysselsätta sig med. Barnen kan till exempel fylla i en enkät inför sommarlovet om vad de vill göra, vad de vill lära sig och så vidare och sedan kan de även fylla i en efter sommaren som en slags utvärdering.

Precis som beskrivningen säger håller boken hela sommaren, vilket såklart är uppskattat. Barnen kan ägna sig åt läsning likväl som klurigare uppgifter. Novellen Blåbärsmatchen tycker jag passar väldigt bra in i boken och sonen tyckte att den var lika bra som böckerna i serien. Boken riktar sig till barn 6-9 år så sonen är i yngsta laget men jag tror att vi kommer ha mycket roligt med boken i sommar ändå.

Vill man köpa en liten sommarlovspresent till sina barn, eller ge bort en bok inför ledigheten kan jag varmt rekommendera denna om barnen dessutom gillar LasseMaja. Boken innehåller, som sagt, en hel massa olika saker att sysselsätta sig med och kanske kan den även ge inspiration till vidare lek.

Tack till Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret!

Författare: Martin Widmark
Illustratör: Helena Willis
Utgivningsår: 2020
Förlag: Bonnier Carlsen
Finns hos: Adlibris | Bokus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s