Julkalendern 2020 – Lucka 4

Då har det blivit dags för fjärde luckan i årets julkalender här inne på bloggen. Där är det Hegas som sponsrar med ett bokpaket med lättlästa böcker och för nybörjarläsaren, 6-8 år. En av er kommer att få hem ”Lucia med Hallon” av Erika Eklund Wilson, ”Modigast av alla” av Gull Åkerblom samt ”Flugos jul” av Tedd Arnold.

Om ”Lucia med Hallon”:
Lucia som gnäggar och äter upp godiset … Lisa och Tyra ska ha lucia-tåg. Lisa ska vara tärna. Tyra ska vara tomte. Men vem ska vara lucia? Hästen Hallon så klart! Synd bara att Hallon inte kan sjunga. Och att hon äter upp godiset. Men vem kan hjälpa till med sången?

Om ”Modigast av alla”:
I Lydias klass drar de lott om vem som ska vara årets lucia. Spänningen är stor och förvåningen ännu större – när fröken läser upp namnet – Nizan! Några protesterar, men Lydia blir stolt. Över Nizan. Att han vill och vågar, och för att han sjunger bäst i klassen! Men på självaste lucia-dagen är Nizan inte lika säker längre. Får han ens fram en enda liten ton? Kan Lydias lilla knep hjälpa även denna gång …?

Om ”Flugos jul”:
Ingen jul utan Flugo … Snart är det julafton. Men Flugo kan inte sova. För han har ingen present till Buzz. Han måste flyga iväg och hitta en. Då flyger han rakt på … jultomten! Kan han hjälpa Flugo att hitta på en julklapp till Buzz …?

Tävlingsregler
– Vilken tycker du är den bästa julkalendern som visats på TV? Motivera kort ditt val och glöm ej att ange din e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS LOTTA LUNDH!

53 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 4

 1. Den bästa julkalendern är Pelle svanslös, jag kollade alltid på den när jag var liten och kan fortfarande kolla och tycka att den är lika bra.

 2. Bästa julkalendern genom tiderna måste vara Trolltider. Annars lärorik stjärnhuset.

  1. Jag älskar trolltider men ser stjärnhästen i år för första gången Hittils riktigt bra

 3. Jah gillade Barna Hedenhös faktiskt! Har inte hängt med så många år, men denna gillade jag . 🎄

 4. Svårt att toppa Trolltider, mycket charm och minnesvärda scener, som barn drömde man om de ”enorma” chokladpengarna…

 5. Julens hjältar. Så enkel men full av känslor och hjältar. hjältar är vad världen behöver i stort och smått.

 6. Vill inte delta i dagens tävling men vill ändå dela med mig av mina julkalender favoriter. Och tycker om dina frågor som gör så att man tår se tillbaka på bra julminne tack. På 1900 talet är det givetvis trolltider som är helt fantastisk har nog sett den 5 gånger (är 21 år idag). 2000-2009 är det Lasse Majas julkalender. 2010-2019 väldigt svårt då denna period var vansinnigt bra framförallt de senaste åren så väljer nog förra årets panik i tomte verkstaden. Årets måste jag även säga är otroligt bra så det verkar som att kvalitén kvarstår.

 7. Jag älskar att få skratta till Sunes jul. En gammal kalender som fortfarande är rolig att titta på tillsammans med mina barn. Många bus och tokigheter.

 8. Min favorit är mysteriet på Greveholm! Rolig, julstämning och lite läskig ibland! Älskar miljön på slottet, älskade prinsessor när jag var liten så ett slott var ju rena drömmen ❤

 9. Min personliga favorit från när jag var lite är Sunes jul, så många skratt som den bjudit på! =) Men, min (och barnens) favorit nu när jag har egna barn och tittar med dem är Barna Hedenhös uppfinner julen, även den bjöd på en hel del skatt och finurligheter. =)

 10. I ärlighetens namn, jag har aldrig sett en julkalender förr, varken som barn eller mamma. Men i år, nu när dottern är 5, sitter vi samlade på kvällen och myser med varm oboy. Och den var oväntat härlig, årets julkalender.

 11. Lille luj och änglaljus i strumporna hus är min favorit kalender. Troligen för att det är den första kalender jag kommer ihåg. Jag var fem år när den gick och trodde fortfarande på tomten.

 12. Utan tvekan Sunes Jul från 1991. Då var jag inte ens född men har kollat på den om och om igen. Jag gillar den för att den just är väldigt julig. Man får garanterat julfeeling om man inte redan har det samtidigt som den är hysteriskt rolig!

 13. ”Panik i tomteverkstad” – julkalender som passar stora som små. Från 1 till 24 rakt av bästa julstämning man kan få. Rätt i tiden och lagom mycket, en julkalender i mitt tycke.

 14. Jag älskar Selmas saga, den är så vackert gjord, magisk lockande, lite sorgsen men med ett fint slut som lockar fram glädjetårar. Man berörs av den lilla människan som kan göra storverk. Tomten finns ju faktiskt, på riktigt!

  God Jul!
  Hälsar
  Petra C

 15. Albert och Herbert!
  Tittar på den varje år.
  Älskade som liten när dom satte tomtetapeter i hallen (julklappspapper) och älskade allt dom skulle göra och det mesta blev tok.

 16. Lasse-Majas Detektivbyrå tycker jag var den bästa julkalendern. Bra gjord och men fina budskap. Man får spänning varje dag men samtidigt inse att det alltid lönar sig att vara snäll och att julen är en tid för familj och kompisar!

 17. Jag får nog säga Tjuvarna jul, jag var höggravid med min första son och följde denna kalender varje dag. Det var en mysig julkalender.

 18. Trolltider. Jag ville sova i en sko och äta från en kapsyl när jag hade tittat på den. Fantastiskt! Och de mystiska spåren i snön från den osynlige tomten! Glömmer det aldrig!

 19. Bästa julkalendern Pelle Svanslös då den utspelar sig i min barndomsstad.

 20. Årets julkalender ”Mirakel” tycker jag hittills är helt underbar och om den fortsätter på samma sätt kommer det definitivt bli en favorit! Den passar alla åldrar och är mysig, rolig och lärorik.

 21. Jag satt som klistrad framför Teskedsgumman, . Det fanns ju inte så mycket barnprogram när jag var liten, men denna tyckte vi var magisk.

 22. Måste nog säga att Sunes Jul är den absolut roligaste och tokigaste julkalendern. Älskade den.

 23. Mysteriet på Greveholm, den första. Den fick vi till sist köpa på DVD för att vi längtade efter den. =)

 24. Jag älskar Mysteriet på Greveholm! Jul på ett gammalt slott där det spökar är väl allas dröm? Eller är det bara jag? Det var nog första julkalendern som jag var gammal nog att förstå och följa varje dag.

 25. Mysteriet på Greveholm är ju en klassiker för mig, jag och min sambo brukar även titta på den på svt play nu runt jul så den ligger varmt och hjärtat!

 26. Den bästa julkalender är tomtegasten
  Lärorik man lär sig om att hjälpa andra

 27. Albert och herbert älskade jag som barn. Omtänksam samt att de hade så fina vantar utan fingertoppar. Såg den med min morfar och myste

 28. Sunes jul är en favorit man kollade på som barn. Den är fortfarande rolig att se på vilket bruka hända såhär vid juletider. Annars en bra julkalender i mer vuxenålder tycker jag är Barnen hedenhös upptäcker julen.

 29. Teskedsgumman var min favorit och är det fortfarande trots alla år som gått, helt underbar.

 30. Sunes jul! Jag var själv 10 år när den sändes men mitt starkaste minne är när jag såg den tillsammans med min nu 13-åriga son. Han var nog 8-9 år första gången och tanken på hans asgarv gör mig fortfarande alldeles varm i hjärtat <3

 31. Sunes jul! Konkurrensen är hård, det finns så många underbara julkalendrar, men Sunes jul är så himla rolig. Igenkänningen är riktigt hög!

 32. Den bästa julkalendern är helt klart Mysteriet på Greveholm. Den innehåller allt från spänning till myskänsla, samtidigt som vi får se lite kärlek och vänskapsrelationer. Det är den julkalendern vi här hemma dessutom ser om på nytt varje år tillsammans.

  Kram Sanna

 33. Sunes jul, -inte läskig, många skratt!
  Är en klassisk kalenderskatt!

 34. Mysteriet på Greveholm är min favorit, det är även den första julkalendern som jag kommer ihåg vilket gör att det känns som den ”riktiga” julkalendern för mig. Den har lite av allt vilket gör att den passar hela familjen.
  Jag hoppas verkligen på att vinna dagens lucka då dottern älskar böcker, så det här skulle bli en perfekt julklapp till henne :)

 35. Min favorit är Albert och Herberts julkalender, kanske inte något för barn, men definitivt up my alley!

 36. För mig skulle jag nog säga Pelle Svanslös då den gick när jag var liten och minns att jag gillade den men tyckte synd om Pelle när Måns var elak mot han.

 37. Den bästa julkalendern var utan tvekan ”Pelle Svanslös”. Den handlade om att vara snäll trots motgångar. Samtidigt som julkänslan verkligen infann sig när man tittade på den

 38. Stjärnhuset!
  Både lite otäckt men samtidigt lärorik julkalender, och så en helt underbara Sif Ruud med. Fantastiskt! 🙂

 39. Svårt, har flera favvosar :) Men om jag måste välja får det nog bli Pelle Svanslös, den är söt, julig och rolig, men har också ett bra budskap att om man inte är snäll kommer det tillbaka till en själv. Sen tycker jag dom har gjort väldigt trovärdiga miljöer och fina rolltolkningar i den. Får fortfarande en tår i ögat idag när jag ser Brasse göra en klockren Trisse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s