Julkalendern 2020 – Lucka 7

Måndag igen och bara drygt 2,5 vecka kvar till julafton. Längtar ni eller tycker ni mest det är jobbigt? I dagens lucka är det Southside Stories som sponsrar med boken ”Allt vi förlorat” av Michelle Sacks.

Om boken:
Sjuåriga Dolly Rust blir överlycklig när hennes pappa berättar att de ska ge sig ut på äventyr bara de två. Äntligen får hon ha sin pappa helt för sig själv och de ska upptäcka nya spännande saker tillsammans, kanske åka så långt som till Disney World om hon har tur. Möjligheterna tycks oändliga och medan bilen bär dem söderut från hemmet i New York drömmer Dolly om äventyret som väntar. Med på resan är också favoritleksaken Clemesta, en plasthäst med magiska egenskaper bara Dolly känner till. Till en början är allt precis som Dolly önskat sig och dagarna är fyllda av snabbmat, godis och besök på nöjesparker. Varje plats de kommer till är full av nya överraskningar och hon njuter av att vara hemifrån, långt från mammas förmaningar och föräldrarnas ständiga gräl. Men när tiden går och pappan inte visar några tecken på att vilja åka hem igen tvingas Dolly inse att det är något som inte stämmer. Varför kan de inte åka hem? Och vart är de på väg?

Tävlingsregler
– Om du fick välja EN bok att ta med dig till en öde ö – vilken skulle det vara? Berätta och motivera kort ditt svar i en kommentar till det här inlägget och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD. GRATTIS EVELINA FORSBERG!

51 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 7

 1. Boken Soul Surfer av Bethany Hamilton. Den boken är jättebra och den visar att man ska tro på sig själv. Att ingenting är omöjligt även när allt känns som jobbigast.

 2. Lars Fälts bok Uteliv med Överlevnadskunskap.
  Då har jag den kunskap jag behöver för att överleva vilket säkert behövs på en öde ö.

 3. Jag hade tagit med mig Stiftelsetrilogin av Isaac Asimov, en bok så innehållsrik att den har något nytt att erbjuda vid varje genomläsning och som dessutom rymmer en hel världshistoria (om dock fiktiv :-)).

 4. Det måste vara Marcus Jarls bok. Tusen Bitar. Tror inte någon bok har berört mig så mycket som hans bok. Ärlig sann naken. Läs den ni som inte har läst.

 5. Robinson Kruse av Daniel Defoe borde ju vara det självklara valet, men jag hoppas ju trots allt på en lite snabbare räddning, så jag väljer Charles Bukowskis ”214 dikter”, en källa till ständig insikt och förundran.

 6. Under månens skära handlar om en ung kvinna som åker från England till Australien för att gifta sig.det är min favorit bok och jag läser den varje år🙈🙈

 7. Det skulle nog vara Bibeln. Finns mycket läsa, tunna blad som man kan använda som papper både på onämnbara och nämnbara sätt

 8. Jag önskar jag kunde säga typ Överlevnadshandboken , Bonnier Fakta eller något – men känner jag mig själv skulle det nog bli något som Lucinda Rileys Fjärilsrummet , för den vill jag verkligen läsa 🙂 ❤

 9. Re-connection av Eric Pearl är ett självklart val. Har läst den 5 ggr och varje gång ser jag något nytt, helt otroligt.
  Så den kan jag nog läsa många gånger till. För er som inte läst den ännu, gör det En mycket annorlunda bok. 🙂

 10. Klar att jag längtar till julen. Överlevnadshandboken av John Lofty Wiseman från Bonnier fakta en redig bok på 400 sidor

 11. Så svårt, men jag väljer Andarnas hus av Isabel allende. Det är min favoritbok som jag redan läst flera gånger och uppskattat minst lika mycket varje gång. Dessutom har jag sett den ur olika perspektiv för varje gång jag läst den, utifrån var jag själv befunnit mig i livet just då. Så att läsa den på en öde ö skulle nog ge en ny upplevelse!

 12. Skulle ta med mig någon av game of thrones böckerna. Fly in i en fiktiv värld och få glömma bort att man sitter fast på en ö och slåss för sin överlevnad.

 13. jag skulle ta med mig en tjock favoritbok… kanske Harry Potter och fenixorden, en bok som räcker länge som jag vet att jag älskar.

 14. Det skulle vara en antologi av något slag. Att ”läsa en och samma röst” över tid tror jag inte är hälsosamt i ett sådant läge 😉

 15. Om jag bara fick ta med en bok skulle det vara Lars Keplers Hypnotisören, den kan jag läsa flera gånger! Kanske hade blivit lite läskigt på en öde ö dock 🙂

 16. Jag skulle ta med mig Ett litet liv av Hanya Yanagihara. Den boken har legat på mitt sängbord flera veckor nu, men annat kommer hela tiden i vägen för att jag ska börja läsa den. Men, på en öde ö borde jag äntligen kunna läsa den! =)

 17. Bröderna Lejonhjärta (eller någon annan av Astrid Lindgren) Eller kanske en samling av hennes böcker så att det finns mycket att läsa. Fullkomligt älskar hennes böcker ❤

 18. Jag skulle ta med mig en bra överlevnadshandbok. Vet inte vilken, men den måste innehålla allt man behöver veta om man står där helt utan någonting annat än kläderna på kroppen. Egentligen skulle jag vilja ha med mig en tom tjock dagbok också (och en bunt med stift/blyherts pennor) men då blir det ju två böcker….. Så om man hittade en överlevnadshandbok som hade en avdelning med tomma blad, typ för egna anteckningar, skulle det vara en bra början i alla fall.

 19. Jag skulle ta med mig en bra överlevnadshandbok. Vet inte vilken, men den måste innehålla allt man behöver veta om man står där helt utan någonting annat än kläderna på kroppen. Egentligen skulle jag vilja ha med mig en tom tjock dagbok också (och en bunt med stift/blyherts pennor) men då blir det ju två böcker….. Så om man hittade en överlevnadshandbok som hade en avdelning med tomma blad, typ för egna anteckningar, skulle det vara en bra början i alla fall.

 20. Svårt! Väljer ändå, trots att jag älskar att läsa, Sångtexter av Peter Le Marc för att hålla andarna uppe, så kan jag sjunga lite för mig själv om jag blir uttråkad av att läsa. =)

 21. Jag var tvungen att stanna upp och tänka efter en lång stund, så till slut enades jag med mig själv om Carlos Ruiz Zafons Vindens skugga. Den skulle hålla mig sällskap ett bra tag.

 22. Det skulle nog vara Prepping: Överlevnadshandboken av Torbjörn Selin. Det känns som en trygg och säker bok att ha med sig i fall jag hamnar på en öde ö. Har en känsla utav att jag skulle köpa använda mig utav ett och annat knep därifrån (då jag inte har mycket minnen kvar från tiderna i scouterna när jag var 6-7 år).
  Kram Sanna

 23. Flugornas herre av William Golding, kanske? Eller blir jag betraktad som morbid nu…? 😉

 24. Svårt men jag tror jag skulle välja en dagbok så jag kunde skriva ner allt som hände där. Om det ska vara en skriven bok skulle jag nog ta Anne på Grönkulla för den boken tycker jag om!

 25. ”Det gångna är en dröm” av Aksel Sandemose. Vet inte varför jag aldrig tröttnar på denna klassiker. Hittar nya guldkorn i den hela tiden.

 26. Svårt att välja… men är jag på en obebodd ö så vill jag läsa en rolig bok. Det får bli ”Visst är ni sjuk” av Rickard Fuchs – humoristiskt skriven av en läkare/författare som har blivit en klassiker.

 27. Jag skulle ta med mig boken Gatukatten Bob. Och det för ju fler gånger man läser den desto mer får man syn på. Man kan läsa från olika vinklar, dvs en vinkel på bandet mellan författaren och katten, en annan vinkel är hur samhället ser på hemlösa och människor i den lägsta nivån angående samhällsklasser. Så sjukt bra bok. Väcker många tankar.

 28. Jag hade tagit med mig en bok i serien Outlander, tycker jag kan drömma mig bort och fantisera hur det skulle vara att fara i olika tidzoner.

 29. Nu är ju mina favoriter främst serier, och det hade jag verkligen inte tagit med mig. För tänk så hemskt när boken väl tar slut och man inte kan få tag i fortsättningen! Inte heller någon deckare. Fast på en öde ö, jag tror nog jag skrämmer upp mig själv bra nog… 😀
  Njae, ”Den stora verklighetsflykten” hade det nog blivit. Lite mysig feelgood med en stor portion humor.

 30. Oj vilken svår fråga! Den bok jag läst om flest gånger är Pride and prejudice av Jane Austen, så den vet jag håller att läsa fler gånger.

  1. Skulle nog valt Millenium-seriens första del, minns hur nyfiken jag var hela tiden.

 31. Bibeln. En viktig bok för mänskligheten historiskt sett, med all säkerhet viktig i framtiden och otroligt betydelsefull för så många människor i världen idag inklusive mig.

 32. Beroende på var ön är…. men Nature’s Garden: A Guide to Identifying, Harvesting, and Preparing Edible Wild Plants skulle väl vara bra.

 33. Min vän Anna : den sanna historien om den falska arvtagerskan som svindlade New Yorks societet
  av Rachel Deloache Williams
  Den har jag ännu oläst. Verkar spännande och inte förutsägbar. Tror den kan lindra eventuell hemlängtan.

 34. Laterna Magica av Ingmar Bergman. Den första bergmanboken jag läste och blev helt bergtagen över orden. Sättet att skriva. Älskar den!!!

 35. Jurassic park med Crichton, känns som den kan bli fin att ha på en öde ö. Så kan jag springa runt ett par timmar paranoid som bara den.

 36. Saker min son behöver veta om världen. För att den får mig på gott humör med sin underfundiga humor och sitt skrivna sätt

 37. Kristin Lavransdotter, en tjock bok som håller ett bra tag och som jag tycker mycket om.

 38. Jag skulle ta med mig Kirke av Madeline Miller för jag tycker att den är så språkligt välskriven och ämnet är så intressant.

 39. Stolthet och fördom Jane Austen, kan läsa hur många gånger som helst

 40. Mr Tourette och jag. Pelle Sandstrak. Den bästa bok jag läst. Något alla borde veta om Tourette.

 41. Då hade jag tagit med mig Keplers nya bok Spegelmannen. Med den hade jag varit fast i några dagar och sedan hade jag inte vågat vara själv längre utan på något sätt tagit mig ifrån ön.

 42. Jag tror att jag skulle ta med mig Bibeln. Då har jag läsning under en mycket lång tid. Den är fylld med fantastiska berättelser och levnadsråd.

 43. Skulle ta med mig Hanna Hellquist samlade krönikor, ”En tryckare på blue moon bar”

 44. Det blir tveklöst ”Tess of the d´Urbervilles” av Thomas Hardy. Den bästa bok jag någonsin läst och det säger ganska mycket då jag läser minst 75 böcker om året. Det går inte att lämnas oberörd av denna klassiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s