Julkalendern 2020 – Lucka 9

I dagens lucka hittar vi LB Förlag och de sponsrar med titeln ”Kärlek i mån av snö” av Lina Forss. Tre vinnare kommer att få varsitt exemplar i pocket. Detta är en romantisk komedi som utspelar sig i juletid så vad passar väl egentligen bättre ett par veckor innan julafton?

Om boken:
Innan OS-medaljören Kate födde barn på en turnébuss var hon världens högst betalda handbollsspelare. Reggaestjärnan Rock är en bra människa men en usel pappa, så när Britta ska börja skolan lämnar Kate honom.

Tillbaka i Sverige jobbar Kate på Svenska Akademiens kansli. Hon och Britta bor på idylliska Djurgården, tillsammans med mamma Dollan och ett gäng mostrar som lägger sig i allt. Britta tror på jultomten, för Rock vågar hon inte riktigt tro på. Så Kate gör allt för att hitta en pålitlig jultomte fast vad Kate egentligen behöver är kärlek, omtanke, sex, delat ansvar och någon att lita på året runt.

Barnboksförfattaren Kalle söker kärlek på barer, i triangeldramer och på Tinder. Men eftersom hans värsta mardröm är att välja fel går dejtandet inte så bra. För att ha råd med julklappar startar Kalle firman Tomteknäck. När hans bästa jultomte får mässlingen på självaste julafton, och en förtvivlad mamma mejlar och bara måste ha en tomte, tvingar Kalle sin pappa att rycka in.

Tävlingsregler
– Vilken bok hoppas du ligger under granen hemma hos dig i år? Varför? Motivera kort ditt svar i en kommentar till det här inlägget och glöm ej att ange en giltig e-postadress.

Tävlingen avslutas ikväll 23.59.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS ROBERT W, JOSEFIN OCH SUSANNE LINDHOLM.

57 reaktioner till “Julkalendern 2020 – Lucka 9

 1. Vet ingen exakt titel, men en bok om prepping är dags att äga. Redan före covid-19 var jag duktig på att ha bra baslager av livsmedel, mediciner, hygienartiklar mm. Dock är det dags för mer praktiskt lärande. Att årets julklapp är ett stormkök är mycket vettigt.

 2. Boken som står högst på önskelistan i år är utan tvekan Illvilja av Jörn Lier Horst. Har läst samtliga deckare av honom tidigare och tycker att han matchar såväl Unni Lindell som Jo Nesbö. Gillar både fallen och personskildringarna och hans egen bakgrund som polis gör hela utredningsarbetet ytterst trovärdigt.

 3. Åh, det finns så många böcker jag skulle vilja ha under granen. Men en utav alla är En helt vanlig familj skriven av Mattias Edvardsson. Den låter så sjukt spännande.

  Kram Sanna

 4. Jag hoppas på den nyaste boken av Lars Kepler spegelmannen som är en favoritförfattare till mig. Det brukar vara en sån bok som Jag bara inte kan lägga ifrån mig när jag väl börjat läsa.

 5. Kärlek i mån av snö verkar vara en riktigt mysig bok att läsa under juletid. Jag önskar mig även under granen Lars Keplers Spegelns men. Jag har läst övriga böcker i den serien och trots att jag får mardrömmar av böckerna måste jag få veta hur det går för Jonna Linna och de andra i böckerna.
  Vänligen

  Malin

 6. Under granen ligger det Jonas Moströms senaste hoppas jag. Jag har läst serien och vill gärna läsa denna med. egget

 7. Linus Kuhlins bok om Killing-gänget: Vuxna män gör saker tillsammans.
  Vill gärna veta mer om hur ett av Sveriges största komiker-gäng värkte fram sina tragikomiska mästerverk.
  Vem ville gå för långt och vem höll tillbaka?

 8. No One Is Too Small To Make A Difference Av Greta Thunberg. Den viktigaste boken på länge!

 9. Det vore väldigt trevligt om boken Samlade verk av Lydia Sandgren låg där. Jag är så sugen på att läsa den!

 10. Emellertid Schepps senaste, älskar hennes böcker, inte ofta jag läser deckare men dessa slukar jag. 35 sockor av Maja Karlsson skulle jag gärna vilja ha också.

 11. Jane Eyre av Charlotte Brontë. Jag läste Emily Brontës Svindlande höjder tidigare i år och älskade den. Är så sugen på mer Brontë!

 12. Blir Fredrik Backmans ”björnstad” den utspelar sig i När området och det finns sånt man kan relatera till även om det inte är en sann bok.

 13. Åh jag hoppas att Jul i krinolin ligger under min gran! Fått höra så mycket bra om denna bok och bara älskar kärleksromaner som utspelar sig i juletid.

 14. Under julgranen i år hoppas jag att Victor Hugos Les Miserables ligger, helst på engelska. =)

 15. Hamnet. En bok jag hört så mycket om vis engelska booktubers både innan och efter den vann pris där. Det låter som en historia som passar mig. Jag har velat läsa den sedan i höstas.

 16. Ja jag hoppas att det ligger någon spännande deckare under granen till mig och till min son den första delen av Musse & Helium, älskar och läsa för han på kvällarna.

 17. Jag önskar mig allra helst en pockethög med några böcker som mamma handplockat åt mig! Vi har ganska lika smak men ändå brukar hon ofta hitta böcker som jag inte hittat själv, och att få en hög med böcker man inte visste fanns men genast längtar att få läsa måste vara den härligaste presenten av alla! Men om jag skulle önska mig en specifik titel skulle jag önska mig Mordkonsulten av Elly Griffiths – en riktig favorit!

 18. Jag hoppas jag hittar 9,3 på richterskalan av Andreas Norman under granen.
  Den handlar om när han fick åka ner till Thailand o jobba efter tsunamin.
  Har läst en del böcker om tsunamin, men denna har jag totalt missat.

 19. Jag hoppas på Antiken av Hanna Johansson. Läste en jättefin recension om den och är sugen på triangeldrama. Dessutom fick Kirke mig sugen på mer grekisk mytologi!

 20. Någon av Hedwig Montgomerys böcker om barns uppväxt och hur en som förälder kan hantera den här tiden i livet.

 21. Hade verkligen velat att den tredje och sista boken final i caraval serien skulle ligga där men som det verkar så har den inte kommit ut på svenska ännu. Jag hoppas verkligen att den kommer att bli översatt då jag inte klarar att läsa böcker på engelska eller på läsplatta. Jag hade oturen att förälska mig i Alice i zombie landet av Gina sowalter men uppföljarna verkar inte komma i bokform på svenska. Dessa böcker är verkligen annorlunda full av kärlek och mysterium helt klart några av mina favorit böcker. Men boken Vildplockat finns och den hoppas jag kommer att ligga under granen för att jag tycker att naturen är väldigt intresant

 22. Ödesmark av Stina Jackson! Tyckte verkligen om hennes första bok så skulle gärna läsa den med.

 23. Spegelmannen av Keppler. Hans böcker är spännande och gör att jag går in i en egen bubbla, struntar i vad som händer runt mig för stunden. Ofta nagelbitande till sista bladet.

 24. John Grisham Sista dagen. Har läst alla andra av hans böcker så jag är väldigt nyfiken på den här. Han är en av mina favorit författare.

 25. Jag hoppas green witch ligger under granen! Ska äntligen flytta till en rejäl trädgård där jag kan plantera alla mina örter 😍

 26. Under granen hoppas jag att jag hittar Hittebarnet av Stacy Halls eftersom jag älskar historiska berättelser och den här verkar så bra, dessutom är omslaget fantastiskt fint.

 27. Gärna just ”Kärlek i mån av snö” av Lina Forss – she got me när en av huvudpersonerna i boken föder barn på en buss! :)

 28. Jag skulle vilja ha en riktigt härlig Julbok , så Kärlek i mån av snö skulle vara perfekt <3
  En annan jag spanat in är 'Julafton på den lilla ön i havet'
  av Jenny Colgan :)

 29. En man att lita på av Nicholas Searle. Hans thriller En förrädare i familjen är en av de bästa jag läst

 30. Jag hoppas att boken Glasveranda med sjöutsikt av Hanna Blixt ligger under julgranen i år. Har hört så fint om den boken och den verkar vara bra. Verkar vara en bok i min smak.

 31. Jag skulle gärna vilja hitta Där kräftorna sjunger av Delia Owens under granen. Det låter så spännande med ”Träsk-flickan” som lever utanför det vanliga samhället som plötsligt blir misstänkt för mord. Den har ju röstats fram som årets bästa bok, och även det gör mig nyfiken och intresserad.

 32. M/S Estonia Svenska statens haveri av Stefan Torssell. Faktabok om den tragiska olyckan 1994 skriven av en byrådirektör på sjöfartsverket och väl insatt i ämnet. Hur kunde det hända? Varför? Många frågor som ger svar och förklaringar av författaren och denna bok har jag velat ha länge…

 33. Mitt nya jag av Sophie Kinsella! (Egentligen allt av Sophie Kinsella!) Den boken verkar verkligen rolig, och Sophie skriver så bra, lättsamt och rappt. Man fnissar för sig själv när man läser hennes böcker. Madeleine Wickham som hon heter, skriver bättre som sitt alias Sophie än under hennes riktiga namn.

 34. Jag önskar mig Rullrån och tankebrus, har läst den via biblioteket, men önskar mig ett eget exemplar att få bläddra i då jag verkligen älskade den boken! =)

 35. Björn Skifs har alltid varit en av mina idoler, så jag hoppas att hans bok, mitt liv som scengångare kommer finnas där. Det jag vet ligger där är en barnbok Här kommer skogsmaskinerna av Arne Norlin. Tycker böckerna om Halvan berättar fakta på ett sätt som får barn att ta till sig det.

 36. En reseguide till Island för oj vad jag längtar efter att åka dit då denna pandemi är över ❤️

 37. Önskar mig kärlek i mån av snö
  Lär läsa ut den innan det blir tö
  Längtar visserligen efter sol
  Men denna får lysa upp medans vintern är cool
  Lina forss skriver upp en storm
  I ur och skur hon levererar ,det är norm.
  Så under granen önskar denna gamla mö
  Kärlek i mån av snö

 38. Del 3 och 4 i Julia Quinns Familjen Bridgertonserie. De två första var jättebra så jag hoppas det fortsätter så!

 39. Enkelt, Canterbury classics. Med alla älskade klassiker som jag missat att läsa. Dom och jag på en öde ö. 😝

 40. Nio liv av Emelie Schepp vill jag gärna få, då skulle jag gott må.
  Lediga dagar och spänning för att koppla av,
  från vardagens stress och alla krav.

 41. Handbok för språkpoliser tror och hoppas jag att kan vara lite humoristisk och skoj, lite annorlunda.

 42. M/S Estonia Svenska statens haveri för jag fann dokumentären mycket intressant. sen ska jag låna ut den till min pappa efter att jag läst

 43. Karin Smirnoffs tre böcker skulle jag vilja låg under granen – om det blir nån gran i år! Jag är väldigt sugen på att läsa dem.

 44. Tänkte skriva Spegelmannen av Kepler, jag älskar spänning och något som får en att glömma allt annat! Men när man läser alla spännande kommentarer vill man läsa alla böcker som rekommenderas! Fantastiska tips! Tack!

 45. Denhär boken önskar jag låg under min (fiktiva) gran i år!!!! Jag är helt ensam och jobbar heeeela julen å mellandagarna så jag behöver lite sällskap av en bra bok.

 46. Efter att ha läst beskrivningen så vill jag ju ha boken i dagens lucka 🤩🙏 så passande också för mig som nyss skaffat Tinder 😜😱

 47. Jag hoppas på den andra boken i serien om katten bob av James Bowen. Har läst den första och precis lämnat in en bokanalys på den. Varit så sugen på att läsa del två men ville lämna in del ett först så man inte blandar ihop.

 48. Det måste ju vara Lars Keplers nya Spegelmannen! Lite rysare är ju aldrig fel!

 49. Gärna den här boken Kärlek i mån av snö. För det verkar vara en lagom lättsmält feelgood bok nu till julhelgen. Alternativt en riktigt tegelstenstjock deckare/thriller/rysare som räcker nästan hela vintern. Annars välkomnas nästan vilken bok som helst då jag inte har någon oläst bok kvar hemma just nu.

 50. Jag hoppas såklart på tur i denna tävling så att just den här boken ligger under min gran till jul! Annars hoppas jag på boken 100 svenska dialekter av Fredrik Lindström, så att jag kan lära mig mer om vårt fina språk.

 51. Svårt men om jag skulle kunna få önska fritt skulle det vara den första utgåvan av Pippi Långstrump. Därför att det skulle vara roligt att ha den då denna starka flicka har påverkat mig genom åren.

 52. Jag vill ha hårda med böcker i ett mjukt med te! Det är en oslagbar kombo om du frågar mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s