Tips till nybörjarläsaren!

I höstas började Charlie läsa allt mer här hemma. Vi började med väldigt lättlästa böcker, den här typen av böcker. De hade väldigt lite text på sidorna, det var lätta och korta ord och de hade inte så många sidor. Lagom för barnet som precis börjat läsa!

Efter ett tag gick det snabbt och lätt och då ville jag utmana honom lite mer så då tog vi tag i Extra lätt att läsa-böcker. Vi har gått igenom serien om Axel och Omar, som för övrigt var en riktig favorit, och snart har han även läst ut serien ”Djurkompisarna” och serien ”Den magiska djuraffären” som ni ser delar av på bilden nedan. Samtliga dessa serier innehåller ganska många böcker och man behöver absolut inte läsa dem i någon särskild ordning. Vi har även läst böcker från Hegas på nivå 1, till exempel ”Zom börjar skolan”.

Nu kan han läsa dessa böcker väldigt bra och tempot ökar så nu får vi se vad vi ger oss på härnäst. Jag har kikat lite på serien om Sorro och Seppo, men även nästa svårighetsgrad och lite mer text. Vi får se men det går absolut framåt och han utvecklas jättemycket i sitt läsande just nu.

Det här var ett gäng boktips från mig till er som också har nybörjarläsare där hemma. Ett annat bra tips jag vill ge er är att låna dessa böcker på biblioteket. De har väldigt många böcker till nybörjarläsare och det finns mycket att välja mellan.

2 reaktioner till “Tips till nybörjarläsaren!

  1. Vilken mysig tid när barnen tycker om att lyssna på böcker och att själva läsa. Mina döttrar växte upp i ett hav av böcker och läsning, men har nu tappat intresset helt. De läser mycket i skolan, och senast läste den yngre av dem The hate you give som en uppgift i klassen, och gillade den. Så kanske behöver jag inte oroa mig för att de inte är så lockade av läsning just nu. Ha det fint!

    1. Ja, jag tror det går i perioder. Det känns inte som att du behöver oroa dig, jag vet själv att jag hade en lång lässvacka under sista tiden på högstadiet och sedan gymnasiet men efter det kom det igång igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s