Ten Thousand Skies Above You av Claudia Gray

Ever since she used the Firebird, her parents’ invention, to cross into alternate dimensions, Marguerite has caught the attention of enemies who will do anything to force her into helping them dominate the multiverse—even hurting the people she loves. She resists until her boyfriend, Paul, is attacked and his consciousness scattered across multiple dimensions.

Marguerite has no choice but to search for each splinter of Paul’s soul. The hunt sends her racing through a war-torn San Francisco, the criminal underworld of New York City, and a glittering Paris where another Marguerite hides a shocking secret. Each world brings Marguerite one step closer to rescuing Paul. But with each trial she faces, she begins to question the destiny she thought they shared. 

Det var ett tag sedan jag läste första boken i den här serien men även om inte alla detaljer var superklara gick det utmärkt att läsa denna så långt efter. Jag dras direkt in i handlingen och resandet mellan dimensioner och denna gång handlar det om att rädda både Paul och Theo.

Redan i första boken fastnade jag så mycket för världsbygget och dessa olika dimensioner. Det är så spännande att följa och som läsare får vi hela tiden fler och fler ledtrådar kring hur det fungerar och bakgrunden kring Firebird. Det finns exempelvis en Marguerite i varje dimension och de lånar dennes kropp när de äntrar just den dimensionen. På ett sätt är de en och samma person men på ett sätt inte. I den här boken får vi följa Marguerite genom krig, skandaler och den kriminella undre världen. Allt för att samla ihop bitarna av Paul.

Miljöerna är beskrivna på ett väldigt bra sätt och det är lätt att ”försvinna” in i den här världen ihop med Marguerite. Jag tycker också att författaren beskriver karaktärerna bra och låter dem utvecklas på ett bra sätt. Boken var spännande och lättläst och avslutades på ett sådant sätt att jag nu är väldigt nyfiken på den tredje och avslutande delen.

Mitt betyg: 4/5

Författare: Claudia Gray
Serie: Firebird #2
Utgivningsår: 2015
Förlag: Harper Teen
Utläst: 18 januari 2023
Finns hos: Adlibris | Bokus

Tidigare delar i serien:
A Thousand Pieces of You (Firebird #1)

Andra som bloggat om boken:
Tickmicks bokblogg | Marklars Books |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s