Utpressningen

Titel: Utpressningen
Författare: John Grisham
Utgivningsår: 2009
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling:
Boken handlar om Kyle McAvoy, som är på gång att avsluta sin juristutbildning som toppstudent. Han har fått erbjudanden från olika firmor, men tvingas in på världens största juristfirma mot sin vilja. Hans bakgrund kommer ikapp honom i form av en video som visar att Kyle har en koppling till en påstådd våldtäkt som skedde för flera år sedan och trots att den visar att han inte gjorde något skulle videon ändå ödelägga hans karriär. En bunt män och med Bennie i spetsen utövar utpressning och kräver att Kyle ska stjäla topphemliga dokument från hans arbetsplats i utbyte mot att ingen ska få se videon.

Omdöme:
Första boken jag läser av Grisham och hade därför inte särskilt höga förväntningar men det var en bra bok. Stundtals var den lite väl seg och handlingen fördes inte direkt framåt men får i alla fall ett relativt bra betyg av mig.

Mitt betyg: 3/5

3 reaktioner till “Utpressningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s