Hypnotisören

Titel: Hypnotisören
Författare: Lars Kepler
Utgivningsår: 2009
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Handling:
En man, hans fru och dotter blir kallblodigt mördade i Tumba utanför Stockholm men sonen överlever. Målet tycks vara att få bort familjen och när kriminalkommissarie Joona Linna inser att det finns en till familjemedlem vid liv inser han också att hon måste stå näst på tur. För att hitta henne måste de kunna förhöra sonen men på grund av hans skador är han halvt medvetslös och de väljer istället att vända sig till läkaren och hypnotisören Erik Maria Bark. Trots att Bark har lovat att aldrig mer hypnotisera gör han det och i samma veva kidnappas hans blödarsjuka son.

Omdöme:
Detta är absolut en bra debut och det är en välskriven och spännande deckare MEN vissa saker rör till det för mig. Dels är det väldigt mycket fokus på hur morden har begåtts, känsligt för många och skrämmande för andra och dels hela den här hypnos-grejen. Jag vet att jag läste en recension (som jag nu inte hittar) där personen ifrågasatte ett gripande baserat på vad någon hade sagt under hypnos, kanske inte särskilt realistiskt.

Mitt betyg: 3/5

Andra böcker i samma serie:
Paganinikontraktet, 2010
Eldvittnet, 2011

7 reaktioner till “Hypnotisören

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s