Tänk på ett t4l

Titel: Tänk på ett t4l
Författare: John Verdon
Utgivningsår: 2012
Förlag: Bokförlaget Forum

En recensionsbok från Bokförlaget Forum, läs mer här!

Handling:
Den pensionerade kriminalkommissarien Dave Gurney får en dag besök av en gammal bekant från college, Mark Mellery. Mark berättar att han har mottagit kryptiska, smått hotfulla och poetiska brev skrivna med rött bläck från en person som verkar kunna läsa Marks tankar. Dave vet inte riktigt hur han ska tackla informationen och än värre blir det när han får veta att Mark hittats mördad utanför sin bostad. Han dras in i utredningen och bevisen leder åt helt fel håll..

Omdöme:
Första intrycket av boken är att handlingen utspelar sig i en miljö som jag inte riktigt är bekant med när det kommer till deckare, vilket gör det lite mer intressant men däremot ägnas nästan en tredjedel av bokens början åt mycket pladder som inte alls hade behövt ha så stor del i boken. Relationen mellan Dave och Mark hade kunnat se annorlunda ut och på så vis hade man kanske snabbare kommit in i boken. Något annat jag reagerade mycket på var polischefen Rodriguez, som förvisso porträtterar många människor på höga chefsbefattningar men som också till slut blir riktigt irriterande och jag kommer på mig själv med att dumförklara honom. Det är en sak att vara skeptisk, men att få honom att se ut som en nolla för inte handlingen framåt.

Själva huvudpersonen, Dave, gillade jag från första stund. Han älskade sitt yrke, han levde för det och till viss del förstår jag att han blir irriterad på sin fru som ifrågasätter detta hela tiden. Att man sedan under bokens gång för veta lite mer ingående om hans liv öppnar eventuellt upp för en fortsättning?

Sammanfattat tyckte jag att boken var helt okej, ganska så lättläst men att den emellanåt blev lite för seg med för mycket småtjafs och onödig information.

Mitt betyg: 3/5 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s