Liten parlör för älskande

David Levithan är för mig helt ny och jag har läst om många som har hyllat honom och hans böcker så när otroligt snälla X Publishing skickade hem ett recex av boken nedan blev jag verkligen superlycklig. Eftersom boken är lite speciell kommer också recensionen att se lite annorlunda ut.

Titel: Liten parlör för älskande
Författare: David Levithan
Utgivningsår: 2012
Förlag: X Publishing
Finns hos: AdlibrisBokiaBokus

Liten parlör för älskande är en brutalt ärlig kärleksroman för de som tror att de hatar romantisk litteratur. Och för alla stora romantiker. Bokens ”du” och ”jag” förhåller sig till varandra med lika delar sarkasm som tunnhudade ömhetsbetygelser. Genom korta, blixtklara, ögonblicksbilder skildrar David Levithan allt det stora och svåra som är kärlek. Beskrivning från X Publishing

Omdöme:
Det här är en väldigt fin, lite sorgsen och kärleksfull bok som samtidigt är så otroligt annorlunda. Den är uppbyggd ungefär som ett ordlexikon där det på varje sida kommer ett nytt ord där huvudpersonen beskriver sin relation till hans älskade. Texterna är korta och vackra och man känner verkligen att de betyder något. Det är inte bara samma gamla kärleksdravel som det brukar vara, utan här tas även det negativa upp. Otrohet är en ganska stor del av boken och även tillit.

Jag känner någon slags medkänsla för huvudpersonen och kan enkelt tänka mig in i hans situation. Man får aldrig veta om den han älskar är en tjej eller kille, men det spelar ingen roll. Det är kanske lite knepigt att få ett riktigt sammanhang när man hela tiden vill läsa nästa ord men till slut tänker man inte ens på det. Som sagt – en fin bok!

Mitt betyg: 4/5

5 reaktioner till “Liten parlör för älskande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s