Vinn Marissa Meyers ”Cinder” på svenska!


Vi kör en ny tävling på en gång och denna gång kan ni vinna Marissa Meyers bok ”Cinder” på svenska som kommer ut nu i augusti. Boken har blivit väldigt omtalad på utländska bloggar och är den första i en serie på fyra delar där nästa kommer 2013. Cinder är en retelling av den klassiska sagan ”Askungen”. Ni kan läsa mer om den på Mix Förlag.

”Cinder är 17 år och Nya Beijings bästa mekaniker. Som cyborg har hon inga rättigheter, och hennes styvmor lägger beslag på allt hon tjänar. En dag dyker prins Kai upp vid Cinders marknadsstånd. Den omsvärmade prinsen har ett uppdrag åt henne – och snart är de båda indragna i den onda Måndrottningens intriger. Samtidigt härjar en dödlig pest på Jorden. Cyborger som utses till försökskaniner har ingen chans att överleva …” Beskrivning från Mix Förlag

Tävlingsregler
– Berätta i en kommentar till det här inlägget varför just du ska vinna! Glöm ej att ange en korrekt e-mailadress så att jag kan nå vinnaren när tävlingen är över.

Tävlingen avslutas den 20/8 kl. 18.00

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS TILL ELLA!

44 reaktioner till “Vinn Marissa Meyers ”Cinder” på svenska!

 1. Det låter som en spännande bok! Motivering nu då, hm.

  Jag skulle väldigt gärna vinna eftersom jag vill upptäcka fantasy/science fiction som jag verkligen kan uppskatta. Kanske är det denna bok?

 2. Vilken kul tävling!

  Motivation till att jag skulle vinna: Som fattig och arbetslös får man oftast räkna bort vardagslyx som böcker och denna bok har jag varit intresserad av länge. Vore toppen om jag kunde vinna den istället! Skulle bli så sjukt glad! :D

 3. Åh vad kul! Är jätte gärna med, då jag älskade Askungen som barn. Tyckte att den var lite hemsk, hur hon behandlades men ändå så älskade jag den.
  Har aldrig läst en re-telling så skulle gärna göra det i bokform (sett filmer) då Askungen är gammal och miljön likaså.

 4. Yes en tävling :) Det här är en bok som står högt upp på önskelistan så självklart man ärmed och tävlar :)

 5. Jag är jättegärna med! Jag har varit sugen på att läsa en retellingbok jättelänge, har aldrig gjort det. Jag är faktiskt extra sugen på den här boken, för Askungen känns som en saga med ”möjligheter” att göra en riktigt bra ungdomsbok av!

 6. Har hört så mycket bra om denna och har funderat på att köpa men har inte gjort det pga engelska inte favoritspråk att läsa på. Blev så glad att den kommer på svenska. Älskar lite udda böcker och det här låter spännande. Vill gärna vinna den så att den kan pigga upp den långa hösten vi har framför oss!

 7. Wwiieee ^^ Älskar tävlingar!!

  Till min motivering ;) : Boken verkar sjukt bra, och jag längar verkligen tills den kommer ut på svenska! Att då få chansen att vinna den är ju helt perfekt! Älskar sagor och håller just nu på att kolla igenom serien Once Upon a Time där de gjort om sagorna. Att få läsa en sådan bok vore sjukt roligt tycker jag!

  Som sagt, sjukt roligt med tävling och lycka till alla som skrivit! :D
  (har även skrivit om tävlingen på min blogg, även om det inte var ett krav. Ju fler destå roligare!)
  http://elinasbokliv.blogspot.se/2012/07/tavling-hos-nilma.html

 8. Älskar att läsa och läser allt. Hoppas få vinna så jag inte blir utan läsning snart.

 9. Älskar dystopier och har velat läsa en retelling länge nu. Just Cinder verkar extra bra och jag har velat läsa den sedan jag först hörde talas om den. Att den nu dessutom finns på svenska gör att jag vill läsa den ännu mer. Att vinna vore jättekul :)

 10. Jag har svårt att ta mig tid till att läsa. Det krävs en riktigt spännande bok till det och faktiskt, den här verkar vara en sådan bok. Sen är jag så glad över att det inte är en deckare! Går man till bibblan verkar det vara det enda som erbjuds.

 11. Jag är gärna med :) Det verkar vara en väldigt intressant bok som jag gärna vill läsa. Det är jättebra att den kommer på svenska. har aldrig läst en re-telling förut och Askungen är en favorit, så det ska bli att läsa den :)

 12. Jag älskar verkligen att läsa men har inte tid att gå till biblioteket och sen är min dotter med i en bokklubb men har inte inkomst att handla böcker till mig själv utan köper till henne så hon får lära sig att läsa själv. Så därför vill jag vinna den här boken så jag kan få läsa något när jag ligger i badet eller ligger i soffan och har inge och göra. :D

 13. Jag är med! (:
  Snart börjar skolan och vardagen igen med stress och problem. En bok skulle garanterat höja den kommande tiden till något roligare och mer avkopplande. Skolstarten blir helt enkelt mer lätthanterlig med en bra bok i bagaget! (;

 14. Jag vill vinna för just nu har jag inget att läsa, och min bästa kompis är i Spanien hos sin pappa.

 15. Låter som en spännande bra bok som jag blev mera nyfiken på och vill tävla.

 16. Med ”boomen” av alla tolkningar av klassiska sagor, både inom tv-serier, film & böcker så vore det verkligen roligt att få läsa Cinder. Känner på mig att jag kommer gillar’t ;)

 17. Jag skulle vilja vinna eftersom jag älskar Askungen och jag har sätt så många bokbloggar recenserat den här boken och tyckt den är jätte bra! Och det är ett extra stort plus eftersom den är på svenska (Jag gillar inte att läsa på engelska).

 18. Vad vore bättre för en trött småbarnsmamma som slavar vid spisen än en Askungesaga i modern tappning? =)

 19. Eftersom jag är en riktig bokmal och älskar att läsa. Den här boken verkar väldigt spännande och skulle verkligen vilja läsa den! Ha det bra!

 20. Blir en perfekt present till min flickvän. Hon säger jämt att jag aldrig tänker på henne, vore kul att chocka henne lite med en vinst.

 21. Åh, för att jag har velat läsa den här boken sedan jag först hörde talas om den! Jag tycker att den verkar vara super och jag älskar böcker och skulle bli så otroligt glad om jag vann den!

 22. Jag skulle vilja vinna… för det ända jag kan minnas att jag har vunnit är en barbie och det nu borde vara min tur att vinna något jag skulle bli lika glad över som jag blev då. Gissa vad jag gjorde för att vinna barbiedockan? Jag drog linjer mellan prickar i en tidning, som sedan blev en katt. Det är en dold talang jag har!

 23. Jag vill gärna vara med och tävla!

  Efter denna besvikelse till sommar längtar jag nu efter att få krypa upp i soffan en mysig höstkväll och läsa en bra bok – och då skulle denna vara perfekt!

 24. Jag vill gärna vara med och tävla! Och varför ska jag vinna? Egentligen har jag väl inte någon bättra anledning än någon annan för att vinna, men jag vill verkligen läsa denna boken, jag med!

 25. Jag är jättegärna med, det är så uppiggande med tävlingar ;)
  Motivering: Askungen har alltid varit en av mina favoritsagor, iallafall när jag var mindre. Hur kan man då låta bli att försöka få ett exemplar av samma historia fast i modern tid? Och eftersom retellings är ett underbart sätt att åter igen få läsa sagor fast i en annan tappning, vad kan gå fel? Och dessutom: Jag har äckligt svårt för olyckliga slut, men med sagor så slutar ju de mesta väldigt lyckligt, då kan man ju bara hoppas samma sak om den här ;)

 26. Jag vill vara med(:

  Motivering: Jag har hört otroligt mycket bra om denna bok. I början var inte sugen på att läsa den eftersom jag på något vis fått för mig att fairytaleretellings inte är något för mig. Men nu har jag blivit otroligt sugen på att läsa den eftersom den verkar otroligt cool! Efter att ha läst Beastly som jag blev lite besviken på så skulle det vara skönt att få bevisat för sig att fairytaleretellings faktiskt kan vara bra.

 27. Har sett flera filmer med moderna askungen-varianter. När det nu dök upp en bok skulle jag inte ha någonting emot att läsa den här versionen! :)

 28. Jag är helt klart med :)
  Motiveringen nu: Boken verkar vara annorlunda på ett väldigt väldigt bra sätt. Den liknar inget som jag sett förut (om man inte räknar med en riktiga askungen historien då..) och den verkar otroligt bra!

 29. Är just nu ensamstående efter 18 år som sambo/gift. Älskar böcker och NU finns det mycket tid till att läsa!

 30. Jag dras ofta till dystopier på gott och ont.. och denna verkar vara en dystopi i min smak värd att läsa!

 31. Hej! Klart jag vill vara med och tävla :) Varför just jag ska vinna boken är ju för att jag älskar att läsa böcker och denna boken verkar jättespännande! Ha en bra dag!

 32. Jag vill vara med och tävla! Motivering till varför just jag skall vinna är att jag älskar både SF, fantasy, och inte minst, klassiska sagor. Har mängdläst alla dessa och det vore intressant att se vad denna kan göra av kombinationen!

 33. Jag vill gärna vara med!
  Jag är väldigt fascinerad av nya versioner av gamla historier, de har ju stora skor att fylla ut oftast! Så jag är verkligen sugen på att läsa den här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s