Sandmannen

Som jag har väntat och längtat efter den här boken! Den senaste boken Eldvittnet slukade jag ganska snabbt och gav toppbetyg så förväntningarna var ganska höga..

Titel: Sandmannen
Författare: Lars Kepler
Utgivningsår: 2012
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Ett recensionsexemplar från Albert Bonniers Förlag, stort tack!

Handling:
En vinternatt kommer en man gående över en av Stockholms järnvägsbroar och när han tas om hand visar det sig bland annat att han har legionärsjukan. Efter vidare tester kommer de också fram till att mannen är Mikael Kohler-Frost, som blev dödförklarad för många år sedan. Mikael ska ha varit seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna och hamnade på en sluten rättspsykiatrisk avdelning. Mikael berättar att även hans syster Felicia lever men då de varit instängda i en kapsel vet han inget mer och utredningen står i princip still. Sista utvägen är att låta en av sina egna bli inlagd på samma avdelning för att skapa ett band till Jurek Walter och avslöja vart Felicia kan hållas gömd.

Omdöme:
Precis som de tidigare böckerna av Kepler håller denna en hög spänningsnivå och är en riktig bladvändare. Den kommer inte riktigt upp i samma betyg som den förra boken dock och det är lite synd. Jag kanske hade lite för höga förväntningar, inte vet jag.

De vanliga härliga karaktärerna är såklart med; Joona, Saga, Carlos, Anja etc. och i boken får man veta lite mer om Sagas bakgrund och hur hon har tacklat det som hände i hennes barndom. Spännande tyckte jag som verkligen har fastnat för Saga! Det ska bli spännande att se vem som får spela henne i en eventuell filmatisering.

Slutet – vilken cliffhanger! När kommer nästa bok?

Sammanfattningsvis kan jag säga att det är en riktigt bra bok och att Kepler har lyckats igen! Om man vill läsa böckerna så rekommenderar jag att man gör det i ordning, men vill man inte det så går det säkert bra ändå.

Mitt betyg: 4/5

8 reaktioner till “Sandmannen

  1. Har köpt denna som julklapp och undrar hur pass fristående den är? Funkar den utan att ha läst den tidigare boken? Är nämligen osäker på om mottagaren av julklappen läst den :)

  2. Ser fram emot att läsa den här någon gång! Har gillat de tidigare böckerna av Kepler :)

  3. Det är en fördel om man har läst Eldvittnet innan då man kan säga att denna bok egentligen tar sin början i slutet på Eldvittnet.

  4. Pingback: Stadsbesök: Stockholm | Nilmas Bokhylla
  5. Pingback: Sammanfattning – November | Nilmas Bokhylla
  6. Pingback: Tematrio – Vinter | Nilmas Bokhylla
  7. Pingback: Kaninjägaren av Lars Kepler | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s