Så gör jag – Konsten att skriva

I Bodil Malmstens nya bok, Så gör jag – konsten att skriva, delar hon med sig av sina tips kring skrivande, hur allt började för henne samt om motgångar och dylikt.

Titel: Så gör jag – konsten att skriva
Författare: Bodil Malmsten
Utgivningsår: 2012
Förlag: Modernista
Finns hos: Adlibris | Bokus

Ett recensionsexemplar från Modernista, stort tack!

Från första sidan tipsar Bodil om sådant som är värt att veta om man planerar att skriva en bok. Vare sig det är en första bok, andra bok eller en tionde bok finns det nog något för de flesta att ta till sig från den här boken. Jag själv skriver ju inte och har inga planer på att göra det heller men fann boken lite intressant ändå då man fick en större förståelse för författarskapet. Vad gäller tipsen handlade det om allt från arbetsmiljö till första meningarna till skrivskolor och attityd.

Jag läste Bodils senaste när den kom ut och tyckte inte om den, tyvärr. Det berodde en hel del på hennes skrivsätt och det genomsyrar såklart även den här boken. Däremot tycker jag att det är en fin bok och att den kan vara väldigt användningsbar för den som skriver och som vill ha tips och hjälp på vägen.

3 reaktioner till “Så gör jag – Konsten att skriva

  1. Det här är en bok som jag är väldigt nyfiken på, trots att jag inte har läst något av Malmsten. Men det är ett namn som dyker upp titt som tätt i skrivarsammanhang som ett exempel att titta närmre på, så det känns ganska aktuellt att läsa hennes egen bok om att skriva :)

  2. Pingback: Sammanfattning – November | Nilmas Bokhylla
  3. Pingback: Så gör jag: Konsten att skriva - C.R.M. Nilsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s