Femtio nyanser av frihet

Jag läste del ett och två på engelska men ville gärna läsa trean på svenska för omväxlingens skull samt för att se hur de hade översatt den. Därför fick jag boken som pdf av Norstedts, stort tack för det!

femtio-nyanser-av-frihet

Titel: Femtio nyanser av frihet
Författare: E.L. James
Serie: Femtio nyanser #3
Utgivningsår: 2013
Förlag: Norstedts
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

VARNING FÖR SPOILERS OM DU EJ LÄST FÖRSTA BOKEN!

Handling:
Efter en lång och härlig smekmånad ska Mr och Mrs Grey gå tillbaka till verkligheten och sina arbeten. Christian kan dock inte riktigt slappna av efter sabotaget på hans helikopter och branden i hans lokaler. När han visar Ana övervakningsbilderna från samma dag som branden känner hon igen den misstänka mannen och äntligen blir det lite fart på utredningen. Ana tycker dock att Christian blir mer och mer överbeskyddande – men med rätta ska det visa sig.

Omdöme:
Eftersom jag läser på svenska nu istället för engelska kan jag inte låta bli att reagera på ”Femti” det första jag gör. Böckerna heter ju Femtio nyanser, varför kallar hon honom inte då för Femtio? Ja, det är en väldigt liten petitess men när man väl börjat irritera sig på något så hänger det gärna kvar. I vilket fall så börjar boken bra då de spenderar sin smekmånad på en lustjakt vid Medelhavet och jag riktigt drömde mig bort till varmare breddgrader. Därefter blir Christian mer och mer överbeskyddande och kontrollerande. Jag har påpekat detta innan men då har det inte stört mig direkt men nu gör det det. Och Ana som aldrig säger ifrån, trots att hon numera är hans fru. Vad är problemet?

Bortsett från detta tyckte jag väldigt mycket om boken och det känns jättetråkigt att trilogin nu är slut, även om det hade blivit alldeles för tjatigt med fler böcker. Slutet var jättebra och jag som inte alls brukar böla fick lite tårar i ögonen.

Mitt betyg: 4/5

Mina recensioner på de tidigare delarna i trilogin:
Fifty Shades of Grey
Fifty Shades Darker

6 reaktioner till “Femtio nyanser av frihet

  1. Åh, den läser jag just nu! Har egentligen inte alls tid att sitta här och slösurfa, borde ju egentligen kasta mig över boken! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s