För dig blottad

För ett tag sedan läste jag Sylvia Days bok Synda och den gav verkligen mersmak. När jag läste att hennes Crossfire-trilogi skulle ges ut på svenska blev jag genast nyfiken. Jag och Emelie läste denna samtidigt och diskuterade den ungefär halvvägs och nu när vi båda läst ut den ska vi diskutera lite till. En bra bok att diskutera – så mycket kan jag säga!

for-dig-blottad

Titel: För dig blottad
Författare: Sylvia Day
Serie: Crossfire #1
Utgivningsår: 2013
Förlag: Norstedts
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack till Norstedts för recensionsexemplaret!

Handling:
Eva har flyttat till New York och fått jobb som reklamassistent i byggnaden Crossfire som ägs av ingen mindre än Gideon Cross, en ökänd förmögen kvinnokarl. Eva faller direkt för honom, trots hans hårda attityd, och känslorna är besvarade. De inleder en sexuell relation som snart kantas av både svartsjuka och gräl men vad händer när två trasiga själar paras ihop? Samtidigt försöker Evas mamma kontrollera varje steg hon tar..

Omdöme:
Jag har aldrig satt så mycket post it-lappar i en bok som jag har satt i denna. Faktum är att jag aldrig skrivit upp mina tankar om en bok förut förrän jag läst ut den. Det är intressant, helt klart. Vad står det då på alla lappar? För det mesta jämför jag med Fifty Shades eftersom det här är en ren kopia på E.L. James’s böcker. Dominant man med mycket pengar, hög status och som alla kvinnor tittar efter. Kvinna som råkar göra något klumpigt och då kommer i kontakt med mannen. Kontrollbehov, svartsjuka, sexnästen etc. Dessa saker reagerade jag på nästan hela tiden, vilket innebar att det blev jobbigt att läsa. James skrev sin bok först och Day har inte inspirerats av den, snarare kopierat den. Det tycker jag är dåligt. Särskilt eftersom jag vet att Day kan så mycket bättre än såhär.

Vad är det då som gör att jag inte ratar boken helt och hållet? Ja, jag gillar Days sätt att skriva och texten flyter på väldigt bra. Det gick både snabbt och lätt att läsa.

Jag har inte bestämt mig för om jag ska läsa hela serien eller ej men om jag gör det kommer jag att läsa på engelska. Vi får se helt enkelt!

Mitt betyg: 2/5

11 reaktioner till “För dig blottad

  1. Jag har varken läst Fifty Shades eller Crossfire-trilogin men har hört att de är lika, dock verkar Crossfire-trilogin få mer plus för hur den är skriven. Har även hört/sett att folk är eld o lågor över att den ska bli tv-serie.

  2. Jag är jättesugen på denna! Har den på engelska men vill läsa den på svenska!
    Ska bli kul och se hur den står sig mot 50 shades!

  3. Jag tycker att den här serien har väldigt snygga omslag, men är inte det minsta lockad av att läsa dem. Borde kanske testa Synda istället?

  4. Jag håller med dig om att det kändes som en kopia av Fifty Shades. Jag kunde inte läsa ut den här boken för att jag störde mig så mycket på det… Men jag är lite sugen på att läsa Sylvia Day, Älska… den utspelar sig på 1800talet så förhoppningsvis kommer inte den oxå vara en kopia av Fifty Shades.

  5. Jag har precis börjat på denna. Usch tråkigt om det är en kopia av Fifty shades, jag gillade faktiskt den trilogin,

  6. Jag fixade inte att läsa 50 shades för jag tyckte den var så tråkig, särskilt karaktärern. Denna gillade jag faktiskt och läste också ut. Jag ser likheter, men också skillnader!

  7. Jag har bara läst synda, gillade den inte. Kanske skulle jag gilla den här mer. Jag köpte synda pga det stod att den var så lik fifty shades. Men det tyckte inte jag :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s