Farlig Förmåga

Jag har inte läst så mycket om häxor och magi tidigare men har på sistone blivit väldigt sugen. När jag läste beskrivningen av den här boken blev jag genast nyfiken.

17188271

Titel: Farlig Förmåga
Författare: Jessica Spotswood
Serie: Systrarna Cahill #1
Utgivningsår: 2013
Förlag: Rabén & Sjögren
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack till Rabén & Sjögren för recensionsexemplaret!

Handling:
I ett samhälle där häxor jagas och spärras in lever systrarna Cahill. När de var mindre insåg de att de var häxor och deras mor, som då var i livet, lärde dem en del. Efter att modern gått bort har den äldsta systern, Cate, tagit på sig ansvaret för sina småsyskon men samtidigt som de måste vara försiktiga med sin magi så att inte bröderna kommer på dem måste Cate snart också ge sin avsiktsförklaring. Ska hon gifta sig eller ansluta sig till systrarna? Vad är bäst för henne och hennes syskon?

Omdöme:
Jag läste ungefär 160 sidor och började undra vad som var så bra med den här boken när den helt plötsligt vände och blev spännande. Och tur var väl det! Det är en ganska lättläst bok så det gick snabbt att läsa och miljön kan man ju inget annat än älska. Jag kan verkligen se trädgården och alla klänningar framför mig.

I texten hade ett par skrivfel kommit till men det var inget som störde läsflödet. Däremot kan jag knappt vänta på att få läsa fortsättningen. I den här boken uppkom en del frågor som jag hoppas få svar på och jag är väldigt nyfiken på utvecklingen.

Rekommenderar boken varmt om man gillar ungdomsböcker och magi!

Mitt betyg: 4/5

5 reaktioner till “Farlig Förmåga

  1. Jag har häxabstinens, kanske kan den här hjälpa mot det :) Fråga är vad det blir för omslag på fortsättningen, känns riskabelt att lägga pengar på en bok innan hela serien kommit ut :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s