Stadsbiblioteket 300m2

20130624_121141

Ett stenkast från Göteborgs Centralstation finns Stadsbiblioteket 300m2. Eftersom Stadsbiblioteket på Götaplatsen bygger om kom 300m2 till som ett substitut men är däremot mycket mindre och har betydligt färre titlar att välja på. Det finns allt från skönlitteratur till musik och även en tjänst som heter Företagarinfo, för de som har eget företag.

Biblioteket har gratis wifi och detta kan man nyttja genom att antingen ta med sig en egen dator eller låna en som finns.

20130624_12105320130624_121028

Överlag tycker jag att biblioteket är fräscht och känns stilrent och roligt att gå igenom. Det fanns inga särskilda böcker eller genrer som stack ut för just detta bibliotek men jag fick i alla fall med mig två böcker hem. Jag gillade deras vita hyllor och att de hyllor som stod mitt på golvet var formade som vågor.

Jag besökte biblioteket vid 12-tiden och då var det en del folk men inte så att man kände att det var trångt. Det fanns tillräckligt med personal att fråga och utlåningsmaskinen funkade väldigt bra. Jag är nöjd med besöket och kommer tillbaka!

Adress: Södra Hamngatan 57, Göteborg
Öppet: Vardagar 8-19.30, Lör-Sön 10-17 (OBS! Avvikande öppettider vid storhelger.)
Telefonnummer: 031-368 33 55, 031-368 33 33

5 reaktioner till “Stadsbiblioteket 300m2

  1. Men Malin, nu håller du ju på och stjäl min idé! Nej, skämt åsido, du får gärna fortsätta med det här, men du får också gärna gästblogga på biblioteksresan när jag kommer igång med den.
    Ta dig till Global och Dynamo också, I Göteborgs museum på Norra Hamngatan (?). Dynamo är iofs sommarstängt, men de har ett bra YA-utbud. Ska bli spännande när stadsbiblioteket öppnar igen!
    Varberg är också nytt och fräscht om du vill göra en utflykt.

  2. Fräscht var det verkligen, de vita hyllorna gjorde mycket för intrycket :)

  3. Brukar alltid spana in bibliotek när vi är på semester och en favorit finns på Visingsö. Litet, få böcker… men ett mysigt ställe och annorlunda byggt :-)

  4. Det må jag säga såg ut som ett modernt och fräscht bibliotek!

  5. Pingback: Rekommendera ett bibliotek! | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s