Francesca

Förra året läste jag Melina Marchettas Jellicoe Road och blev lite smått förälskad så när jag hörde att hennes Saving Francesca skulle släppas på svenska jublade jag lite för mig själv. Nu är den läst och här kommer min recension!

francesca

Titel: Francesca
Författare: Melina Marchetta
Utgivningsår: 2013
Förlag: X Publishing
Finns hos: Adlibris | BokiaBokus | CDON

U
tläst: 22 juli 2013

Tack till X Publishing för recensionsexemplaret!

Handling:
Francesca har precis fått byta skola och skolan hon börjar på har precis öppnat upp även för tjejer. Precis som om inte det vore trubbel nog får hennes mamma ett sammanbrott och visar sig knappt utanför sovrummet längre. Francesca känner sig som om hon vore ensammast i världen men hon har i alla fall sin bror Luca som tar mammans sammanbrott väldigt hårt. Varför är det ingen som berättar något för dem? Varför tror dem att de mår bra av att slussas bort till släktingarna? Varför tar inte deras pappa ansvar för dem?

Omdöme:
Tyvärr var inte boken så bra som jag hade hoppats och det beror på att den till viss del kändes lite barnslig men att jag också endast fastnade för en av karaktärerna, Luca, och honom fick man egentligen inte veta så mycket om. Jag förstår mig inte heller på allt hemlighetsmakeri och jag tycker helt klart att Francesca är gammal nog att få reda på vad som händer men det håller visst inte hennes föräldrar med om.

Precis som i Jellicoe Road är det dock ett bra språk och flyt på läsandet. Boken är ganska kort så det går snabbt och lätt att läsa.

Mitt betyg: 3/5

3 reaktioner till “Francesca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s