The One and Only Ivan

Den senaste bokvänsboken jag fick av Veronica var den här, The One and Only Ivan. Vi hade tema vers och den var alltså en av de jag skrivit upp på min lilla lista.

13650470

Titel: The One and Only Ivan
Författare: Katherine Applegate
Utgivningsår: 2012
Förlag: HarperCollins
Finns hos: Adlibris | Bokus | The Book Depository | Amazon UK

Utläst: 2 augusti 2013

Handling:
Ivan är en gorilla som bor i ett köpcentrum för allmän beskådan. Folk kommer och går, de pekar och pratar med honom. Ivan är mest intresserad av sin TV och sina vänner och så en dag kommer lilla Ruby, en liten elefant som får Ivans värld att förändras.

Omdöme:
Jag hade nog faktiskt förväntat mig lite mer av den här boken och den kändes inte som en bok på vers, i jämförelse med t.ex Lisa Schroeders böcker. Det är svårt att beskriva men jag fick i alla fall inte samma känsla.

Det är dock fortfarande en helt okej bok och jag är glad att jag har läst den. Den är ganska söt och det var roligt att läsa ur ett djurs synvinkel, om man nu kan säga så. Det är ju ganska sällan jag läser böcker som handlar om djur på det här viset så det var intressant. Den gick snabbt att läsa och det flöt på bra!

Mitt betyg: 3/5

4 reaktioner till “The One and Only Ivan

  1. Det verkar så roligt med att ha en bokvän. Hur kom ni på det och hur hittade du dina bokvänner?

    1. Det var en utländsk bokbloggare som hade kommit på detta och skickade böcker med en vän så jag funderade helt enkelt på vilka bloggare som hade ungefär samma smak som mig och som jag pratade mycket med genom bloggen och frågade dem :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s