The Summer I Turned Pretty

The Summer I Turned Pretty tillhör den väldigt lilla skaran böcker som jag har läst om och jag planerar faktiskt att ha läst ut alla tre innan augusti är slut så nu gäller det att ligga i. Förra gången jag läste boken, i juni 2012, läste jag den på svenska och då gav jag den betyget 4/5.

5821978

Titel: The Summer I Turned Pretty
Författare: Jenny Han
Serie: Summer #1
Utgivningsår: 2010
Förlag: Simon & Schuster
Finns hos: Adlibris | Bokus | The Book Depository | Amazon UK | Amazon US (Kindle Edition)

Utläst: 5 augusti 2013 (omläsning)

Handling:
Denna sommaren ska Belly fylla 16 år och så länge hon kan minnas har hon varit kär i en och samma kille, Conrad. Hon har växt upp med Conrad och hans bror Jeremiah då de delat strandstugan i Cousins Beach varje sommar och deras mammor varit nära vänner. Denna sommaren blir allt lite annorlunda, dels för att Belly reder ut sina känslor och träffar Cam men också för att Conrad bara verkar dra sig längre och längre bort från familjen och huset.

Omdöme:
Förra gången jag läste boken tyckte jag väldigt mycket om den och denna gången gillade jag den ännu mer och höjde därför betyget ett snäpp. Jag var lite smått irriterad på Belly när jag läste boken på svenska men på engelska märker jag knappt det. Visst, hon är lite omogen men hon är ju också knappt 16 år. Språket blir lite annorlunda och det kändes helt enkelt bättre att läsa den på engelska.

Som jag skrev i min förra recension gillar jag blandningen av kärlek, tonårsgrubblerier, strandhäng och de lite mer allvarliga och djupa delarna av historien. Det är en perfekt bok att läsa på sommaren och jag kommer säkert att läsa om serien även nästa sommar men den som lever får se.

Jag får nog säga att jag ändå gillar de svenska pocketomslagen bäst och det är också de jag äger och har ståendes här hemma i bokhyllan. Läs serien om du inte har gjort det och passa gärna på innan sommaren är slut!

Mitt betyg: 5/5

En reaktion till “The Summer I Turned Pretty

  1. Pingback: Sammanfattning – Augusti | Nilmas Bokhylla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s