City of Bones

En bok som jag hade hört mycket om och varit nyfiken på länge var City of Bones, första delen i en serie om skuggjägare i New York. Till slut köpte jag hem boken för att läsa den innan biopremiären och här kommer min recension.

18085454

Titel: City of Bones
Författare: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #1
Utgivningsår: 2008
Förlag: McElderry Books
Finns hos: Adlibris | Bokus | The Book Depository | Amazon UK |Amazon US

Utläst: 25 augusti 2013

Handling:
Clary Fray är en helt vanlig tonåring till den dag hon och hennes bästa vän Simon besöker klubben Pandemonium i New York. Där ser hon en man bli mördad av tre personer i hennes egen ålder. Det konstiga är att ingen annan än Clary verkar ha sett det.

När hon stöter ihop med en av personerna igen och inser att hon fortfarande är den enda som kan se honom blir hon än mer förvirrad och dras ofrivilligt in i deras värld när hennes mamma plötsligt försvinner från lägenheten. Det visar sig att både Clary och hennes mamma egentligen är skuggjägare och att de inte är ensamma i den undre världen. Det som Clary för bara några timmar sedan hade viftat bort som trams finns nu där framför henne – vampyrer, demoner och varulvar.

Tillsammans med Jace och de andra tar hon till slut upp jakten på sin mor..

Omdöme:
Jag trodde och hoppades absolut att den här boken skulle vara lika bra som alla säger och har sagt men tyvärr blev jag besviken. Jag drogs inte in i handlingen som jag hade hoppats och även om jag gillar karaktärerna så håller det inte hela vägen. Boken hade dessutom en del långsamma delar som det var jobbigt att ta sig förbi och jag insåg också att varje gång jag plockade upp boken igen efter en dag eller två hade jag nästan glömt av vad som precis hade hänt och var därför tvungen att kika tillbaka. Inte så bra för läsflödet.

Som sagt så gillade jag karaktärerna men irriterade mig lite på kärlekstriangeln och att det just måste vara en lite nördig kille mot en snygg och tuff. Precis som det nästan alltid är. Jag trodde också att man skulle få läsa lite om Jocelyn men så blev det ju inte riktigt. Jag kan dock tänka mig att hon kanske dyker upp i kommande böcker.

Hur som helst, folk har sagt att böckerna bara blir bättre och bättre och jag har ju tvåan här hemma så jag kommer definitivt att fortsätta. Jag vet inte om jag tar tag i den direkt eller om jag låter det vila lita men fortsätta ska jag.

Mitt betyg: 3/5

2 reaktioner till “City of Bones

  1. Jag sträckläste boken och tycker den är jättebra. Längtar till syrran får hem del 2 och 3 på engelska så jag kan fortsätta läsa. Jag gillar dock slutet i filmen lite bättre än slutet i boken.

  2. Jag blev inte heller så betagen av den här utan tyckte att det blev lite för mycket av allt. Eller hur jag ska förklara det.. Det är liksom så himla mycket övernaturligt med allt från skuggjägare till vampyrer till tatueringar med krafter till spågummor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s