Och bergen svarade

Jag har inte läst något av Hosseini tidigare men jag har såklart hört en hel del gott om hans tidigare böcker som släppts på svenska. Jag blev nyfiken och ville helt enkelt ge honom en chans.

och-bergen-svarade

Titel: Och bergen svarade
Författare: Khaled Hosseini
Utgivningsår: 2013
Förlag: Wahlström & Widstrand
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack till Wahlström & Widstrand för recensionsexemplaret!

Utläst: 2 september 2013

Handling:
I en liten by i Afghanistan bor Sabor med sin familj. Familjen har det inte lätt och är såpass fattiga att Sabor en dag tvingas sälja sin dotter Pari. Paris bror Abdullah blir förtvivlad men kan inget göra mer än att hoppas att de en dag ska mötas igen men vad har egentligen hänt då? Är det för sent att återigen bli bror och syster?

Omdöme:
Jag hade kanske förväntat mig för mycket. Språket flöt på bra och det var inte svårt att komma in i boken men jag fann den inte intressant alls. Det kanske är dumt att säga så med tanke på vad den handlar om men den tilltalade alltså inte mig. Jag har märkt genom åren att jag inte riktigt faller för den här typen av böcker men jag har också läst många recensioner där Hosseini-fans bedyrar att den här boken är den sämsta av de tre som finns på svenska så kanske gjorde jag bara fel val? Kanske skulle jag plockat upp Flyga Drake eller Tusen strålande solar istället?

Jag är i alla fall glad att jag har läst den och fått mig ett hum om författaren!

Mitt betyg: 2/5

5 reaktioner till “Och bergen svarade

  1. Du måste helt klart läsa Flyga drake! Nu har inte jag läst den här senaste boken av Hosseini men jag tyckte bäst om Flyga drake mellan den och Tusen strålande solar :)

  2. Jag älskade ”Flyga drake” men har inte läst någon av hans andra böcker så jag kan inte riktigt jämföra dem ordentligt :P Men ifall du vill ha lite mer ”action” i berättelsen så passar nog ”Flyga drake” bättre!

  3. Jag har läst Tusen strålande solar också och jag tyckte att den var bättre. Fast så stor skillnad var det inte på dem egentligen.. Den här kände jag bara var rörig och hade så många onödiga partier.

  4. Den här tyckte jag var helt okej, men inte så mycket mer än så. ”Tusen strålande solar” är däremot helt underbar! Den ligger fortfarande högt upp på min lista över de bästa böckerna jag nånsin läst!

  5. Jag har inte läst något av honom men har Tusen strålande solar hemma så någon gång ska jag med bekanta mig med den

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s