Drama

God morgon fredag! Hoppas ni får en bra dag allesammans. Själv börjar jag dagen med en recension av boken Drama av Sylvia Day.

drama

Titel: Drama
Författare: Sylvia Day
Utgivningsår: 2013
Förlag: Bookmark Förlag
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplaret!

Utläst: 24 oktober 2013

Handling:
För fyra år sedan var Marcus förlovad med Elizabeth men innan de hann gifta sig bröt de upp. Elizabeth gifte sig istället med Lord Hawthorne men är numera änka. Marcus blev aldrig kvitt sina känslor för Elizabeth och försöker nu att göra allt han kan för att vinna tillbaka henne. Till sin hjälp har han en mystisk dagbok men den bringar lika mycket olycka som lycka.

Omdöme:
Sedan jag läste min första bok av Sylvia Day, Synda, har det bara gått utför. Hennes Crossfire-serie är på tok för lik Fifty Shades och det gjorde mig vansinnigt irriterad. Drama är helt okej, mer än okej, men jag är inte helt nöjd och jag ska berätta varför.

Jag gillade sexscenerna i denna bok bortsett från att Marcus vid nästan varenda en av dessa tar vad han vill ha mot Elizabeths vilja. Det är något jag skulle vilja kalla för våldtäkt. Inte okej! Hon ger efter för honom och njuter sedan men hon har ingen som helst makt och han respekterar inte henne för fem öre. Detta gjorde mig så irriterad att jag flera gånger höll på att lägga ner boken men nu blev det inte så i alla fall. Även Elizabeths otroliga velande och bråkande var irriterande, för att inte säga omoget.

Det fanns ju dock saker jag gillade också och med Days böcker kan man ju åtminstone gotta sig ner i miljön och tänka sig kläderna med alla lager framför sig. Själva handlingen var också bra och jag gillar kombinationen thriller – erotik. Detta ska tydligen vara första boken i en serie på fyra så jag undrar om Bookmark kommer att släppa resten också?

Mitt betyg: 3/5

4 reaktioner till “Drama

  1. Jag gillade inte Marcus… Boken hade blivit så mycket bättre om han hade varit mer sympatisk. När man läser romance är väl vitsen att man ska dras med i karaktärernas kärlekshistoria, leva sig in i den romantiska fantasin. Det funkar inte för mig om den manlige karaktären är något av ett svin.

  2. Om du inte hade sett på den som en erotisk bok utan mer som en relationsroman, hade det kunnat ändra ditt omdöme? (Något som jag funderade mycket över när jag skrev min recension).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s