Hemligheten av Anna Bågstam

Affärsmannen Petter Larsson hittas mördad på sitt kontor. Det är flickvännen Alex som hittar honom, och när chocken har lagt sig inser Alex att det är mycket Petter har hållit dolt för henne. Alex jobbar på den advokatbyrå där Petter var klient, men det är hennes tystlåtna kollega Lydia som verkar veta mest om Petters hemligheter. Vem var han egentligen, mannen som hon trodde att hon lärt känna? Alex får inga svar av Lydia, och hennes grävande leder henne till slut till domstolen i Eksjö, där Lydia och Petter en gång var notarier.

Alex är fast besluten att ta reda på Petters och Lydias mörka hemlighet. Det börjar brännas på allvar när hon inser att något hände för tjugo år sedan som förändrade allt.

Efter att Anna Bågstams senaste serie om Harriet Vesterberg avslutats har jag bara väntat på att något nytt ska komma och nu är den här, första delen i en serie som utspelar sig i juristvärlden. Jag är inte så insatt i juristvärlden och av den anledningen var det väldigt intressanta miljöer som dessutom gjorde att jag fick googla en del. Jag vill ju gärna ta reda på saker jag inte vet.

Huvudpersonen i den här berättelsen heter Alex. Som läsare får vi följa med i hennes liv, men också i hennes sökande efter vad som hände Petter och bakgrunden som vi bit för bit får ta del av. Handlingen är intressant med många vändningar. Det är inte så blodigt utan det största fokuset ligger på vägen dit.

Anna Bågstam har ett driv i sitt berättande och kommer hela tiden med nya händelser som gör att man inte kan sluta läsa. Jag ser fram emot fler böcker i den här serien och hoppas att vi kan få veta mer om Alex bakgrund.

Tack till Norstedts för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: Anna Bågstam
Serie: Pegasus #1
Utgivningsår: 2022
Förlag: Norstedts
Utläst: 26 juli 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Läsa & Lyssna | Bokprataren | Och dagarna går… |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s