Om du lämnar mig här av David Levithan och Jennifer Niven

En dag är Ezras syster, Bea, plötsligt bara … borta. Hon har inte berättat för någon vart hon ska, eller ens att hon tänkt sticka. Inte för Ezra, inte för pojkvännen, inte för sin bästa vän. Ezra förstår först ingenting. Men så hittar han en lapp med en mejladress som han inte känner igen. Kan den leda honom till systern?

Jag har läst en hel hög böcker av David Levithan, bland annat helt fantastiska Jag, En. Av Jennifer Niven har jag bara läst All The Bright Places men den hör till en av mina favoritböcker genom tiderna så det är inte så bara. Förväntningarna på den här boken var med andra ord ganska höga.

Detta är en ungdomsroman som helt berättas genom mail, främst mellan Bea och Ezra. Genom mailen får vi bitar från deras liv och vi får lära känna dem som karaktärer. Vi får veta vilken roll Joe, Terrence och Darren spelat i deras liv och det är tunga ämnen som tas upp. Det handlar bland annat om fysisk och psykisk misshandel men också lika mycket om föräldrar som väljer att inte se sina barn och ignorera det som finns framför deras ögon. Som läsare får vi även följa en persons strävan efter sin identitet och om att få vara en del av en familj som man bara drömt om.

Jag kände mig lite skeptisk till mailformatet men det fungerar faktiskt oväntat bra. Det är en stark berättelse som griper tag om en och jag fylls av så många känslor under tiden. Jag är glad för Bea, arg över hur deras mamma agerar, ledsen över hur deras uppväxt varit och rädd för hur det ska sluta. Jag känner med Bea och Ezra och hejar på dem till sista sidan.

Tack till Gilla Böcker för recensionsexemplaret!

Mitt betyg: 4/5

Författare: David Levithan och Jennifer Niven
Utgivningsår: 2022
Förlag: Gilla Böcker
Utläst: 28 juli 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Enligt O |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s