Jag, En

Den första boken jag läste av Levithan, Liten parlör för älskande, tyckte jag väldigt bra om så när jag fick höra att han skulle komma med en ny bok blev jag riktigt glad. Boken var dessutom så bra som jag hade hoppats på..

Jag-En_-framsida-plano_highTitel: Jag, En
Författare: David Levithan
Utgivningsår: 2013
Förlag: X Publishing
Finns hos: Adlibris | Bokia | Bokus | CDON

Tack X Publishing för recensionsexemplaret!

Handling:
En vaknar i en ny kropp varje dag med ett nytt liv, nya vänner och ny familj men det varar endast under en dag innan det är dags att byta kropp igen. En har vant sig vid att leva på det sättet men när Rhiannon kommer in i bilden blir det genast mer komplicerat. En lever som Rhiannons pojkvän Justin under en dag och blir kär men hur ska man kunna ha ett förhållande med någon när man byter utseende och bostad varje dag? Hur förklarar man detta för någon som man tycker om och vill vara med?

Omdöme:
Konceptet Levithan presenterar här köper jag helt och hållet. Jag gillar det, det känns fräscht och annorlunda! Allt behöver inte vara realistiskt hela tiden. Jag gillar dessutom de två huvudkaraktärerna, En och Rhiannon, väldigt mycket. Jag förstår varför En faller för Rhiannon och det är en väldigt intressant kärlekssaga.

Om man gräver lite djupare tycker jag att det är väldigt intressant hur En ser på sig själv samt när han vaknar bredvid en vars kropp han redan befunnit sig i. Hur reagerar personen? Kommer han eller hon ihåg vad som har hänt?

Sammanfattat är detta en mycket bra bok och jag rekommenderar den varmt! Jag blev otroligt sugen på att läsa fler Levithan-böcker nu så tipsa mig gärna.

Mitt betyg: 5/5

Tidigare recenserade titlar av författaren:
Liten parlör för älskande

9 reaktioner till “Jag, En

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s