Milk and Honey av Rupi Kaur

Milk and honey’ is a collection of poetry and prose about survival. About the experience of violence, abuse, love, loss, and femininity. It is split into four chapters, and each chapter serves a different purpose. Deals with a different pain. Heals a different heartache. ‘milk and honey’ takes readers through a journey of the most bitter moments in life and finds sweetness in them because there is sweetness everywhere if you are just willing to look.

Okej, poesi är inte min kopp te. Vi börjar så.

Jag har hört så mycket bra om den här författaren och när det i kaosutmaningen fanns en uppgift att klara av som gällde diktsamlingar tänkte jag direkt på Rupi Kaur. Jag visste inte alls vad jag skulle vänta mig men jag blev överraskad på flera sätt. Jag var inte beredd på vad som faktiskt togs upp i de olika dikterna. Det var inga lätta ämnen och det kändes som att poesin använts i terapeutiskt syfte.

Jag uppskattade illustrationerna i boken och tycker de förstärkte dikterna. Däremot upplevde jag inte att jag blev berörd av någon av dem. Det kan vara på grund av att jag inte är van att läsa poesi.

Jag har sett recensioner av Rupi Kaurs böcker där recensenterna menar att detta inte är poesi men vilka är de att bestämma det? Detta var kanske inte något för mig men det gjorde mig ändå ytterligare nyfiken på poesi och jag förstår på ett sätt de som hyllar Rupi Kaur.

Mitt betyg: 2/5

Författare: Rupi Kaur
Utgivningsår: 2014
Förlag: Createspace
Utläst: 3 augusti 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Ewelinas Bokblogg | romeoandjuliet |

En reaktion till “Milk and Honey av Rupi Kaur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s