Själsfränden av Sofie Sarenbrant

Stockholms stad breder ut sig som en kuliss med sina sprakande höstfärger. En slående utsikt, tills kriminalinspektör Emma Sköld stannar med blicken på en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron.

Hur ska Emma hindra henne från att hoppa och falla fritt tjugosex meter, rakt ner mot en säker död? Och inte bara hon, utan även hennes spädbarn.

Den här serien har varit med mig länge nu och även om den ibland har sina svackor har Sofie Sarenbrant alltid hittat tillbaka och jag har velat fortsätta följa Emma Sköld. Det här är alltså den tionde boken i serien.

Boken berättas i dåtid, nutid och framtid. Vi får följa händelserna vid bron i nutid samt polisutredningen kring det hela, vad som föranledde händelsen i dåtid samt utdrag ur rättegången i framtid. Jag upplevde till en början att det var lite rörigt men att det blev bättre allt eftersom man kom in i handlingen.

Emma har ju alltid satsat 100% på sin karriär och annat har fått stå tillbaka. Hennes syster är inte sen att påpeka det och i den här boken är det inget undantag men jag upplever ändå att händelsen och vad som kommer därefter sätter så pass djupa spår att vi kanske får se en annan Emma i kommande böcker. Jag hoppas det. Systern Josefin för övrigt. Det kan inte bara vara jag som är otroligt trött på henne? Hon är dessutom alltid på ”rätt” plats, har alltid information och framför allt lägger hon alltid fram det till Emma som Aftonbladetrubriker. I den här boken verkar hon inte heller ha något annat liv än det i hemmet, oroandes över sonen. Till nästa bok hoppas jag att Josefin får stå tillbaka lite och att antingen någon annan tar plats eller att Emma faktiskt sköter utredningsarbetet på egen hand tillsammans med teamet.

Fram till de sista sidorna var jag fortfarande osäker på vem som egentligen var skyldig. Det hände mycket på kort tid och jag fick känslan av att slutet var lite påskyndat. Överlag är det en helt okej bok och del i serien om Emma men jag hade kanske hoppats på något mer. Jag gillar dock att det alltid är intressanta och aktuella ämnen som tas upp i Sarenbrants böcker och som får en att fundera lite.

Mitt betyg: 3/5

Författare: Sofie Sarenbrant
Serie: Emma Sköld #10
Utgivningsår: 2022
Förlag: Bookmark Förlag
Utläst: 2 augusti 2022
Finns hos: Adlibris | Bokus

Andra som bloggat om boken:
Elins Bokhylla | Bokprataren | annzahstories | Läsa & Lyssna |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

Gravatar
WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s