Tips: Böcker som blivit TV-serier

Det är ju populärt att dels göra filmer av böcker men även att göra TV-serier av dem. Jag tänkte jag skulle lista de TV-serier jag följer eller har följt som är baserade på böcker.

1. Dexter är en av mina favoritserier och är baserad på böckerna av Jeff Lindsay. Jag har inte läst böckerna ännu men den första väntar på min Kindle så ska lösa det problemet inom kort hoppas jag.

2. Sex and the City lades ner för flera år sedan men är fortfarande populär. Nu har det dessutom kommit en serie baserad på böckerna om Carrie som ung, The Carrie Diaries, som jag dock inte har sett. Författare är Candace Bushnell.

3. The White Queen baseras på serien av Philippa Gregory. Jag håller på med boken för tillfället och har bara sett första avsnittet så ett mer utförligt omdöme kommer förmodligen.

4. Witches of East End baseras på böckerna av Melissa de la Cruz, något som jag inte kopplade förrän i måndags. Serien är än så länge sådär men ska fortsätta titta. Böckerna hoppar jag nog över.

5. The Vampire Diaries baseras på böcker av L.J. Smith. Jag har hört mycket dåligt om bokserien och kommer inte att läsa den men det är något med TV-serien som gör att jag vill fortsätta titta i alla fall.

6. Gossip Girl sänds ju inte längre men det är en serie jag har följt från början till slut. Jag har eventuellt läst den första boken som barn men det är inget jag kommer ihåg och jag tänkte inte ge mig på dem igen. Författare är Cecily von Ziegesar.

7. Pretty Little Liars är även det en TV-serie som har något jag vill följa, precis som The Vampire Diaries. Den är egentligen inte alls superbra men det blir så ibland. Bokserien av Sara Shepard tänker jag dock inte ge mig på.

8. Under the Dome är ju en TV-serie som baseras på Stephen Kings bok med samma namn. Jag tänkte läsa boken för något år sedan men blev avskräckt av storleken. TV-serien är dock riktigt bra.

Och de jag vill se/läsa..

1. A Game of Thrones

2. Sherlock

TVD-poster-the-vampire-diaries-tv-show-16586463-2000-1548

2 reaktioner till “Tips: Böcker som blivit TV-serier

  1. Vampirie diaries har jag läst de två första av, väldigt väldigt dåliga. Men har hört att serien är lättare att fastna i ;) Game of thrones vill jag också läsa. Även om jag redan har sett ikapp serien ;)

  2. Det görs onekligen en hel del serier och filmer som bygger på böcker nuförtiden: Dessvärre hinner man bara se en bråkdel!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s