Julkalendern 2013 – Lucka 12

12december

Det har blivit dags för den tolfte luckan och vi är nu halvvägs genom julkalendern! I dagens lucka är det Printz Publishing som sponsrar med ett härligt Jojo Moyes-paket bestående av Livet efter dig i pocket samt nyheten Sophies historia i inbundet format.

livet-efter-digBeskrivning av Livet efter dig:
Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från det lilla kaféet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv. Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik aktiemäklare med toppjobb i London och snygg flickvän. Tills en motorcykelolycka tog ifrån honom alltsammans. När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som Wills sällskapsdam enbart för att hon inte kan hitta något annat, och hon behöver verkligen pengarna. Hon har ingen aning om hur hon ska hantera den dystre, oförskämde man som hon anställts för att ta hand om under dagarna, och han föraktar den illa klädda, pladdriga tjej som hans mor anställt i ett genomskinligt försök att pigga upp honom. Will har bestämt sig – hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig. Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.

sophies-historiaBeskrivning av Sophies historia:
Frankrike, 1916. Sophie Lefevre driver familjens lilla hotell i hembyn och tar hand om sin syster och hennes familj medan deras män slåss vid fronten. När Sophie får order om att husera tyska officerer väcker det ont blod i byn. Och i det ögonblick då den nye kommendanten får syn på Sophies porträtt – målat av hennes make Edouard – föds en farlig besatthet, som kommer att tvinga Sophie till ett ödesdigert beslut. Nästan hundra år senare hänger Sophies porträtt hemma hos Liv Halston, en bröllopsgåva från hennes make innan han gick bort. Ett slumpartat möte avslöjar målningens verkliga värde och dess turbulenta historia.  En historia som är på väg att komma upp till ytan, och vända upp och ner på Livs tillvaro ännu en gång.

Tävlingsregler
– Vilken fiktiv karaktär skulle du vilja umgås med IRL? Motivera!

Tävlingen avslutas ikväll 23.59

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD! GRATTIS CAROLINE!

45 reaktioner på ”Julkalendern 2013 – Lucka 12

 1. Vet inte om du har läst trylle-triologin med böckerna; Switched, Torn & Ascend. Om inte så är det ett av mina bästa tips till engelsk skönlitteratur som var perfekt till att varva mitt tentapluggs tunga kurslitteratur. Min favoritkaraktär är givetvis huvudkaraktären Wendy, som är en jordnära person med en stark personlighet. Hade tyckte att det vore jättefränt att få möjligheten att träffa henne. Synd att det tyvärr inte funkar, men att få sätta sig ner och läsa böckerna är som att sjunka in i deras värld och det känns som man är där och känner dem ändå. Att kunna umgås med Wendy IRL hade varit häftigt. Tänk att ha gått ifrån att vara ogillad på en skola vilket är något många kan relatera till, till att vara prinsessa över ett helt kungarike. Vill inte avslöja för mycket om du inte fått chansen att läsa denna underbara serie, men det är verkligen en serie som lämnar ett intryck och visar att saker som från en början kanske inte verkar så bra kan få helt andra följder :)

 2. Jag skulle vilja umgås med Harry Potter, det vore grymt coolt att kunna trolla och vara på Hogwarts där allt tycks hända. Det skulle verkligen vara så långt ifrån vardagen man kan komma.

  Kram Sanna

 3. De karaktärer jag tycker om gör sig nog bäst i den fiktiva världen så jag skulle nog inte vilja umgås med någon, kanske Willow från buffy om jag måste välja? Cool, snäll och rolig.

 4. Jag skulle vilja umgås med tomten. Det skulle vara intressant att få en inblick i hur han hinner med att dela ut alla julklappar till världens alla barn på julaftonskvällen. Få se barnens glitter i ögonen och glädje över julens budskap och paket!

 5. Miss Marple skulle jag gärna vilja träffa, för att hon är en klok och trevlig dam som har många intressanta historier att berätta.

 6. Vilket härligt paket!

  Jag skulle vilja umgås med Cath i Rainbow Rowells Fangirl. Jag älskar hennes nördighet när det kommer till fanfiction, att hon älskar böcker – tänk vilka samtal vi skulle kunna ha. Jag tycker om att hon har ett djup och visst är det underbart att hon hjälper killen hon gillar genom att läsa en hel bok för honom så att han ska klara sitt viktiga prov och fortsätta plugga. Rainbow har givit Cath ett djup som jag skulle älska att hitta hos en vän!

 7. Försöker att inte gå på de uppenbara Harry Potter, Hunger Games svaren så det får nog bli Hannah från Bunheads av Sophie Flack. Eftersom hon inte har tid att göra annat än att dansa balett på Manhattan Balett Company skulle det nog innebära att jag också var med i kompaniet och dansade professionell balett :) Det eller Skeeter från The Help, då kan jag vara med och kämpa mot segregeringen i södra USA på 60-talet, lite svårt att göra det nu då det inte är 60-tal. Dessutom tror jag att hon skulle behöva en vän när alla andra vänder henne ryggen.

 8. Jag tycker att den här är så himla svår för att jag tycker att karaktärer är karaktärer och borde också förbli så men om jag ska svara någon så är det Cassiopeja från Vi är inte sådana som i slutet får varandra eftersom jag kände igen mig så mycket i henne, dock när jag var några år yngre än vad jag är nu så vi kanske inte skulle fungera ihop så bra i dagsläget.. Men jag förstår henne ju och det är alltid en början! ;)

 9. Pippi Långstrump. Jag antar att man varit väldigt trött efter en dag med henne, men jag tror också man lärt sig en hel del eftersom hon ser livet på sitt eget sätt.

 10. Jag skulle vilja träffa Hermione. Dels för att hon skulle hjälpa mig plugga inför de alldeles för snart kommande tentorna jag har, dels för att hon verkar vara en fin vän att ta en fika med.

 11. Jag skulle gärna träffa Annabeth Chase i böckerna om Percy Jackson. Hon är en rolig karaktär med mycket humor och sarkasm. Precis min typ :)

 12. Shit vilken svår fråga! Jag skulle vilja träffa någon som man känner att man är lite lik. Och den enda jag kommer på då är Bella från Twilight. När jag läste de böckerna så kände jag en otrolig samhörighet till henne. Nu har jag kanske vuxit upp lite grann och hon stannat kvar(mest så klart eftersom serien tagit slut). Därför kanske skulle det vara skoj och träffa henne nu och se hur långt hon kommit osv :)

 13. Jag skulle vilja träffa Aslan…Han är ett talande lejon, klok och mystisk av sig (tycker jag då). Jag tror jag skulle få en mycket intressant dag med honom:)

 14. Pingback: LUCKA 12 HOS NILMAS BOKHYLLA – 12/12 | BLOGGTÄVLINGAR

 15. En dag med den gamle Ebenezer Scrooge vore kul – efter att han lärt sig att det finns mer i livet än pengar. Hade gärna gått runt med honom och delat ut pengar och mat på julafton till alla fattiga på 1800-talet.

 16. Jag skulle vilja träffa och umgås med Bilbo. Läste boken om Bilbo och Sagan om ringen trilogin för kanske 25 år sedan och kommer fortfarande ihåg hur jag levde mig in i böckerna. Sedan såg jag filmen också, men blev besviken. Det var inte alls den värld jag föreställt mig. Och Bilbo var den mysigaste karaktären tycker jag.

 17. Jag har ju många favoriter i Sagan om Isfolket, men får jag välja en skulle jag nog ta chansen att träffa Sol. Hon är så tuff och tar ingen skit från någon och jag tror hon hade kunnat lära mig en del :)

 18. Alexia Tarabotti – då skulle hon kunna visa mig sitt häftiga paraply :) Och jag skulle gärna träffa hennes man också, Lord Maccon! Han kan får berätta hur det är att vara varulv.

 19. Jag skulle vilja hänga med Augustus Waters, för att han verkar kunna, när livet är som jobbigast, skämta om det och se det ljusa i livet. Jag tror jag skulle bli så himla glad av att få hänga med honom en dag.

 20. Någon av de kvinnokaraktärer Jane Austen skrivit om. Höra om den tidens kvinnoroll, om hur det är att vara så styrd av konventioner och patriarkatets makt.

 21. Eftersom de flesta böckerna jag läser är verklighets baserade är det svårt att välja en fiktiv person från den världen. Så jag tar Ang från Avatar the last air bender, då menar jag den tecknade serien. Mest för att han är så intelligent och vis samtidigt som han är mån om sina vänner och att ha kul.

 22. Det var svårt men jag tror jag skulle välja Tony Stark från Iron Man. Vilka äventyr han hade tagit med en på! Jag tror vi hade haft jättekul tillsammans och han hade nog kunnat få mig lite mindre hämmad.

 23. Hermione Granger! Som ett Harry Potter fan är det svårt att säga något annat. Vore urmysigt att vara på Hogwarts också!

 24. Ben Cooper från Stephen Booths böcker. Med Ben skulle jag känna mig lugn och trygg, så särskilt i kväll hade han gärna fått vara här, när stormen Ivar viner runt knutarna och SMHI säger att vi inte ska gå ut…

 25. Om jag bara hade en garanti på att jag skulle återvända till jorden (i nutid) så skulle jag gärna hänga med Zaphod Beeblebrox. En fullkomligt galen typ men att umgås med honom garanterar ett äventyr och inte en långtråkig stund. För säkerhets skull lånar jag Ford Prefects liftarguide till galaxen.

 26. Jag hade velat träffa Christian Grey. Det hade varit otroligt spännande! Jag tror knappt en invecklad förklaring behövs till den ;) haha

 27. Åh, jag skulle vilja träffa Anne Shirley från bokserien ”Anne på Grönkulla”. Jag tror verkligen hon hade varit en besläktad själ! När jag läser böckerna om henne, så är det som att läsa om mig själv. Jag vet att jag hade vandrat runt i skogarna med henne och döpt om en massa platser till en massa vackra namn. Jag tror vi hade varit riktigt duktiga på att hitta på en massa bra lekar och sedan hade vi suktat en massa efter att få klä oss i vackra klänningar. Sedan hade vi legat där i varsen säng på kvällen och drömt om andra tider och hur vårat liv skulle se ut i framtiden. Ja, oj, vad jag hade velat träffa Anne! :-)

 28. Jag har jättesvårt att välja! ;-) ..men om jag & Agata Christie satt i ett engelskt slott med en värmande brasa i rummet..en god Whisky i handen, hundarna runt fötterna..då skulle vi nog kunna prata hur länge som helst! ;-)

 29. John Rebus från Ian Rankins romaner. Go och glad, ledsen och sur när han sprungit på en mur. Med ett spännande och svårt arbete.

 30. Erica Falck från Camilla Läckbergs böcker. Hon verkar vara enormt klipsk och smart. Tror vi skulle ha många fantastiska diskussioner! :D

 31. Jag skulle vilja umgås med Elizabeth Bennet för hon verkar rapp i orden, och generellt väldigt rolig att vara kring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s